Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Welle: Διαδηλώσεις σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις κατά των προσφύγων - Συλλήψεις στο Άμστερνταμ

Deutsche Welle: Διαδηλώσεις σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις κατά των προσφύγων - Συλλήψεις στο Άμστερνταμ
Αντιδιαδηλώσεις πραγματοποίησαν συνδικάτα, σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι, η Αριστερά, ΜΚΟ και η καθολική και προτεσταντική εκκλησία
(Upd2) Περισσότερα από 8.000 άτομα πήραν μέρος στη διαδήλωση του ξενοφοβικού κινήματος Pegida στη Δρέσδη της Γερμανίας, το προπύργιο της ισλαμοβοβικής οργάνωσης, κατά των προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία.
Στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, τη μία από τις 11 ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (6/2) παρόμοιες διαδηλώσεις κατά των προσφύγων, η αστυνομία συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές και συνέλαβε αρκετά άτομα.
Αντί-διαδήλωση, με σύνθημα «Αλληλεγγύη αντί για Αποκλεισμό» πραγματοποίησαν αρκετές οργανώσεις και κόμματα στη Γερμανία ως απάντηση στις ακραίες θέσεις του κινήματος Pegida.


Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Με το σύνθημα «Ευρώπη-Φρούριο» χιλιάδες οπαδοί του ξενοφοβικού κινήματος Pegida συγκεντρώθηκαν σήμερα (6/2) στη Δρέσδη για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην πολιτική ασύλου, τις ροές προσφύγων και, όπως υποστηρίζουν ενός «εξισλαμισμού της Δύσης».

Η συγκέντρωση αποτελεί μέρος μιας πανευρωπαϊκής «ημέρας δράσης» που διοργάνωσαν το Pegida και ευρωπαίοι υποστηρικτές του.
Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε 13 άλλες πόλεις όπως η Βαρσοβία, η Πράγα, το Γκρατς, η Μπρατισλάβα, το Άμστερνταμ, το Μπέρμινγκχαμ και το Μπορντό.
Την ώρα που διαδήλωναν οι οπαδοί της Pegida στη Δρέσδη αντιδιαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί από τα συνδικάτα, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, την Αριστερά, τους Πράσινους, την καθολική και προτεσταντική εκκλησία και ΜΚΟ.
Σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν συγκρούσεις, η αστυνομία παρέταξε στο κέντρο της Δρέσδης περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς.
Με σημερινή του δήλωση ο Stanislaw Tillich, χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξονίας του οποίου η Δρέσδη είναι πρωτεύουσα, εκφράζεται υπέρ της συνεπούς εφαρμογής του νόμου στην περίπτωση του Pegida.
Όπως υπογραμμίζει, οι ομιλητές του καλούν χωρίς περιστροφές τους οπαδούς σε πράξεις βίας ενάντια σε πρόσφυγες και πολιτικούς.
(Πρώτη ενημέρωση Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 20:14)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης