Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Die Welt: Η ΕΕ βλέπει τα εξωτερικά της σύνορα στην ΠΓΔΜ - Υπέρ του στρατού στα ελληνοσκοπιανά η Γερμανία

Die Welt: Η ΕΕ βλέπει τα εξωτερικά της σύνορα στην ΠΓΔΜ - Υπέρ του στρατού στα ελληνοσκοπιανά η Γερμανία
Η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία έχουν στείλει περίπου 60 αστυνομικούς στα Σκόπια  
Σκληραίνει τη στάση της η ΕΕ έναντι της Ελλάδας αναφορικά με το προσφυγικό στάση που αποτυπώνεται και στο σημερινό (7/2) δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt η οποία σε πρωτοσέλιδο της αποκαλύπτει ότι «η ΕΕ βλέπει τα σύνορά της στα Σκόπια».
Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχει κλονιστεί σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να διασφαλίζει τα σύνορά της με την Τουρκία και, κατ' επέκταση των ευρωπαϊκών συνόρων.
Οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Die Welt, θα υποστηρίξουν την ενίσχυση των συνόρων με την ΠΓΔΜ στέλνονται συνοριοφύλακες ακόμη και στρατό.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζεται εναγωνίως να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Οι προσπάθειες τώρα επικεντρώνονται στην εξασφάλιση των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, τα οποία στην πραγματικότητα γίνονται τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε», υποστηρίζεται στο δημοσίευμα.
Η Ουγγαρία , η Τσεχία και η Σλοβακία έχουν στείλει περίπου 60 αστυνομικούς στα Σκόπια.
Η Κομισιόν, από την πλευρά της, εμφανίζεται πρόθυμη να πληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ για τα γεύματα και την διαμονή των άλλων αστυνομικών από χώρες της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης