Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Καμία ευνοϊκή μεταχείριση προς τις βρετανικές τράπεζες για τις φορολογικές ατασθαλίες τους

Bloomberg: Καμία ευνοϊκή μεταχείριση προς τις βρετανικές τράπεζες για τις φορολογικές ατασθαλίες τους
Οι τράπεζες θα πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο το πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί για την ανάρμοστη (φορολογική) συμπεριφοράς τους
Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βρετανίας κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών της χώρα George Osborne να εγγυηθεί ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί οι τράπεζες να αντισταθμίσουν το κόστος των προστίμων τους με άλλους φορολογικούς τους λογαριασμούς.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Andrew Tyrie σε επιστολή του προς τον Osborne του ζητά να δεσμευτεί ότι τα έσοδα από τα πρόστιμα και άλλες πληρωμές προς τις ρυθμιστικές αρχές εντός ή εκτός της Βρετανίας δεν θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άλλων φορολογικών λογαριασμών σε εταιρείες και τράπεζες.
«Οι τράπεζες θα πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο το πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί για την ανάρμοστη (φορολογική) συμπεριφοράς τους», αναφέρει ο Tyrie στην επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών.
«Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι, όταν μια βρετανική τράπεζα φτάνει σε διευθέτηση με ένα ξένη ρυθμιστή, τυχόν πρόστιμα δεν μπορούν να διαμορφωθούν έτσι ώστε να επιτραπεί στο Ηνωμένο Βασίλειο έκπτωσης του φόρου τους» προσθέτει.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας από το 2009 έως σήμερα οι έρευνες για φορολογικά παράπτωμα έχουν οδηγήσει σε πρόστιμα για τις τράπεζες σχεδόν 30 δισεκατομμύρια λίρες.
Τον Οκτώβριο, το Υπουργείο Οικονομικών εισήγαγε μία ρήτρα στους νόμους που αφορούν τη φορολογία των τραπεζών βάση του οποίου οι τράπεζες δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα φορολογικής ελάφρυνσης για την αποζημίωση από πληρωμές που πραγματοποιούνται σε σχέση με ανάρμοστη συμπεριφορά τους και mis-selling.
«Η διευκρίνιση αυτή από τον υπουργό οικονομικών είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί ότι οι καλές προθέσεις του νόμου δεν θα επιτρέψουν την ευνοϊκή μεταχείριση απέναντι στις τράπεζες σε βάρος των φορολογουμένων» υπογράμμισε στην επιστολή του ο Tyrie λέγοντας χαρακτηριστικά.
«Οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να πληρώσουν δεκάρα γι αυτούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης