Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Süddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα εκτός Σένγκεν; Πόσο ανόητη ιδέα - Δεν θα έλυνε το προσφυγικό

tags :
Süddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα εκτός Σένγκεν; Πόσο ανόητη ιδέα - Δεν θα έλυνε το προσφυγικό
Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το Σένγκεν θα έκανε ακόμη λιγότερο ελκυστική τη χώρα από οικονομικής άποψης, κάτι που δεν θέλει κανείς
«Η Ελλάδα εκτός Σένγκεν; Πόσο κουτή ιδέα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρεται στην απειλή που έχει διατυπωθεί στους κόλπους της ΕΕ για αποπομπή της Ελλάδας από τη συνθήκη του Σενγκεν.
Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας του Μονάχου, «ο αποκλεισμός της Αθήνας από τον χώρο Σένγκεν δεν θα άλλαζε τίποτα στην κινητικότητα των προσφύγων».
Η εφημερίδα εκτιμά ακόμη ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το Σένγκεν «θα έκανε ακόμη λιγότερο ελκυστική τη χώρα από οικονομικής άποψης, κάτι που δεν μπορεί να θέλει κανείς».
«Επιπλόν, προδιαγράφεται ήδη ότι το δράμα των προσφύγων και το γεγονός ότι παραμένει σύνθετη η υπέρβαση της εμπλοκής που παρατηρείται στο πεδίο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων - βλέπε τις τελευταίες διαμαρτυρίες για τις συντάξεις- θα μπορούσαν να συνδεθούν δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα που θα έθετε σε κίνδυνο την ύπαρξη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα» υπογραμμίζει.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κα το συνακόλουθο κενό εξουσίας που θα επέφεραν αυτές, το δημοσιευμα αναφέρει τις σοβαρές επιπτώσεις που θα είχαν στο πεδίο της διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης