Αναλύσεις – Εκθέσεις

Spiegel: Η Τουρκία δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για το προσφυγικό - Αμηχανία στην Ελλάδα

Spiegel: Η Τουρκία δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για το προσφυγικό - Αμηχανία στην Ελλάδα
Η A. Merkel ποντάρει στο να προστατεύσει η Άγκυρα, όπως υποσχέθηκε τον Νοέμβριο, καλύτερα τα σύνορά της
Για την αθέτηση των συμφωνηθέντων από την Τουρκία για τη μείωση των προσφυγικών ροών και την αμηχανία της Ελλάδας απέναντι σε αυτή τη δραματική κατάσταση κάνει λόγω το γερμανικό Spiegel.
Στην ηλεκτρονική του έκδοση εστιάζει στην αμείωτη ροή των προσφύγων από την Τουρκία προς την Ελλάδα λέγοντας ότι «σχεδόν 70.000 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας από τις αρχές Ιανουαρίου».
Πρόκειται για στοιχεία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) υπογραμμίζοντας τη σημασία της αυριανής (8/2) επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου στην Τουρκία με τον τούρκο πρωθυπουργό Davutoglu.
«Η A. Merkel ποντάρει στο να προστατεύσει η Άγκυρα, όπως υποσχέθηκε τον Νοέμβριο, καλύτερα τα σύνορά της.
Η ΕΕ έχει υποσχεθεί ως αντάλλαγμα στην Τουρκία τουλάχιστον τρία δις ευρώ για τη μέριμνα των προσφύγων στη χώρα», υπενθυμίζει το γερμανικό περιοδικό, τονίζοντας ωστόσο ότι «παρ' όλες τις εκκλήσεις προς την Τουρκία» μέχρι στιγμής «δεν έχει συμβεί σχεδόν τίποτα» υπογραμμίζει.
Το δημοσίευμα επισημαίνει την «αμηχανία» των ελληνικών αρχών μπροστά σε αυτήν τη δραματική κατάσταση και αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίσκεψη του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Thomas de Maizière στην Αθήνα, όπου κάλεσε εκ νέου την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει αποτελεσματικότερα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης