Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung: Το 60% των προσφύγων που έφτασαν το 2016 στην Ευρώπη δεν είναι Σύροι

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung: Το 60% των προσφύγων που έφτασαν το 2016 στην Ευρώπη δεν είναι Σύροι
Καταγράφεται αύξηση του αριθμού των Ιρακινών, Αφγανών, Μαροκινών, Αλγερινών και Τυνήσιων
Στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι πρόσφυγες που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη δεν είναι Σύροι αλλά Ιρακινοί και Αφγανοί, παρουσιάζει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung βασίζονται σε πληροφορίες υψηλόβαθμου στελέχους της Κομισιόν.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της, το 60% των προσφύγων που πήραν από την αρχή της χρονιάς τον δρόμο προς την Κεντρική Ευρώπη μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού δεν έχουν «ρεαλιστική προοπτική» για χορήγηση ασύλου ή καθεστώτος προστασίας εντός της ΕΕ γιατί εν είναι Σύροι.
Σύμφωνα με την υπηρεσία φύλαξης των συνόρων (Frontex) τον Ιανουάριο μόλις το 39% των μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία ήταν Σύροι.
Το αντίστοιχο ποσοστό τον Σεπτέμβριο του 2015 ανερχόταν σε 69%.
Αντίθετα, καταγράφεται σημαντική αύξηση του αριθμού των Ιρακινών και Αφγανών, οι οποίοι - συγκριτικά με τους Σύρους - έχουν λιγότερες πιθανότητες να λάβουν καθεστώς ασύλου στις χώρες της ΕΕ.
Μεγάλη είναι η αύξηση του αριθμού των μεταναστών από τις χώρες του Μαγκρέμπ (Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία), οι οποίοι, όπως σημειώνει στο δημοσίευμα, θεωρούνται κατά κανόνα οικονομικοί μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης