Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο Γενικός Δείκτης θα αντιμετωπίσει την πιο κρίσιμη στήριξη των 3,5 τελευταίων ετών - Οι 475 μονάδες το «σημείο αναφοράς»

tags :
Ο Γενικός Δείκτης θα αντιμετωπίσει την πιο κρίσιμη στήριξη των 3,5 τελευταίων ετών - Οι 475 μονάδες το «σημείο αναφοράς»
Οποιεσδήποτε ανοδικές αντιδράσεις χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς το βραχυπρόθεσμο momentum θα παραμένει ισχυρά πτωτικό
Οι δεύτερες μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σημειώθηκαν στην μετά capital controls εποχή με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 503,88 μονάδες (-8,85%).
Τη Δευτέρα 1/2 η αγορά έκανε υψηλό στις 558,71 μονάδες σε μια απέλπιδα προσπάθεια προσέγγισης της κρισιμότατης ζώνης των 560 μονάδων, η σημασία της οποίας, αναλύθηκε εκτεταμένα στο προηγούμενο εβδομαδιαίο σχόλιο.
Η συνέχεια έδωσε τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις και μάλιστα επιταχυνόμενες με αποτέλεσμα τη γρήγορη προσέγγιση του ψυχολογικού ορίου των 500 μονάδων και το κλείσιμο σχεδόν στο απόλυτο χαμηλό εβδομάδας (503,59).
Με το δείκτη των τραπεζών να παρουσιάζει εβδομαδιαίες απώλειες -24,32% και το θετικό νέο-καταλύτη να δείχνει "αόρατο" βραχυπρόθεσμα, αναμένεται συνέχεια του πτωτικού κυματισμού με στόχο την ευρύτερη περιοχή του χαμηλού των 471,35 μονάδων (Ιούνιος 2012). Η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται πολύ κρίσιμη και η συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη κατά την προσέγγισή της θα είναι καθοριστικότατη για τη συνέχεια ή όχι της έντονης πτωτικής κίνησης...
Οποιεσδήποτε ανοδικές αντιδράσεις χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς το βραχυπρόθεσμο momentum θα παραμένει ισχυρά πτωτικό όσο ο Γενικός Δείκτης παραμένει χαμηλότερα της περιοχής των 540 μονάδων.
Επίσης υπενθυμίζουμε πως οι 500 μονάδες έχουν ΜΟΝΟ ψυχολογική σημασία.
Μετά το Eurogroup της 12/2 αναμένεται να επιστρέψουν οι θεσμοί, έχοντας ήδη αποχωρήσει από την Αθήνα την προηγούμενη Παρασκευή ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί η αναζήτηση πολιτικής λύσης.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν με την ελληνική κυβέρνηση στο φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού, ενώ διαφωνίες υπήρξαν στο δημοσιονομικό αλλά και στα κόκκινα δάνεια.
Οι επόμενες δανειακές υποχρεώσεις της χώρας εμφανίζονται στις 7 και 16 Μαρτίου, με πληρωμές προς το ΔΝΤ ύψους 298 εκατ. και 560 εκατ. αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση δύναται να διαρκέσει έως τότε καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας εξαντλούνται.
Τεράστιες απώλειες εμφανίζουν οι Τραπεζικές μετοχές από την αρχή του έτους μετά την κατακρήμνιση των τιμών των μετοχών πολλών ευρωπαϊκών  συμπαρασύροντας και τις εγχώριες σε χαμηλότερες αποτιμήσεις υπό τον φόβο μίας νέας τραπεζοκεντρικής χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 11/2 ανακοινώνει ο MSCI τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών MSCIGreece.
Στον εν λόγω Δείκτη συμμετέχουν οι μετοχές των Alpha Bank, OTE, ΟΠΑΠ, Eurobank, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Jumbo, Τιτάν, Folli Follie και ΔΕΗ.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά διανύει τον τελευταίο μήνα ως «ανεπτυγμένη αγορά», καθώς η υποβάθμιση σε «προηγμένη αναπτυσσόμενη», του οίκου FTSE τον Σεπτέμβριο τίθεται σε ισχύ τον Μάρτιο.

Τμήμα ανάλυσης Ελληνοαμερικανική ΑΧΕΠΕΥ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης