Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τον Δεκέμβριο του 2016 η επόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, σύμφωνα με τη Deutsche Bank

Τον Δεκέμβριο του 2016 η επόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, σύμφωνα με τη Deutsche Bank
Απίθανο το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τον Μάρτιο, αναφέρει η Deutsche Bank
Την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων της τον Δεκέμβριο του 2016, διατυπώνει ως πιθανότερο σενάριο ο αναλυτής της Deutsche Bank, Joe LaVorgna.
Αντιθέτως ως απίθανο παρουσιάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων κατά την ερχόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπή (FOMC) της Fed, η οποία θα λάβει χώρα στις 15-16 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τη Deutsche Bank δεν αναμένεται αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Μάρτιο, καθώς η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ το α’ τρίμηνο του 2016 εκτιμάται ότι θα είναι ήπια.
Ως απόρροια τα στελέχη της Fed θα χρειαστούν περαιτέρω ενδείξεις για το κατά πόσο επηρεάζεται συνολικά η οικονομική δραστηριότητα από τις συνθήκες που παγιώνονται.
Παράλληλα δεν αναμένεται αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο, με τη Deutsche Bank να εικάζει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν πιθανό μόνο με σημαντική επί τα βελτίω διάψευση των εκτιμήσεων για την απασχόληση, την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.
Σημειώνεται ότι ο LaVorgna προχώρησε σε καθοδική επανεκτίμηση για την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ το 2016 στο +1,3%, από +2% προηγουμένως.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης