Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Secular Investor: Ο “ιός” της Deutsche Bank μεταδίδεται και σε άλλες τράπεζες - Καθ' οδόν νέα τραπεζική κρίση(;)

Secular Investor: Ο “ιός” της Deutsche Bank μεταδίδεται και σε άλλες τράπεζες - Καθ' οδόν νέα τραπεζική κρίση(;)
Τα προβλήματα της Deutsche Bank αρχίζουν να μεταδίδονται και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
Την εκτίμηση ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Deutsche Bank αποτελεί προπομπό μιας νέας τραπεζικής κρίσης διατυπώνει η ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Secular Investor.
Ειδικότερα κάνει μια αναφορά στα αποτελέσματα της τράπεζας για το 2015, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα την προηγούμενη Δευτέρα και τα οποία χαρακτηρίζει ως «κακό νέο».
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η μετοχή της γερμανικής τράπεζας διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο σε τιμή υποδιπλάσια από ό,τι στις αρχές του Ιουλίου του 2015.


Deutsche Bank chart

Ακόμα και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ευχήθηκε να μην ήταν σε αυτή τη θέση, υπενθυμίζει το Secular Investor.
Την ίδια ώρα τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) της Deutsche Bank έχουν αρχίσει να αυξάνονται ραγδαία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, και άγγιξαν τις 200 μονάδες, κάτι που σηματοδοτεί την έντονη ανησυχία της αγοράς για το αν θα καταφέρει η τράπεζα να ανακάμψει.

CDS Deutsche Bank

Αξίζει να αναφερθεί, σημειώνει το Secular Investor, ότι η πορεία της τράπεζας μπορεί να έχει σημαντική επίπτωση στην παγκόσμια οικονομία και αυτό διότι έχει τεράστια έκθεση στην αγορά παραγώγων, καθιστώντας αδύνατη τη διάσωσή της από οποιαδήποτε κυβέρνηση, εφόσον τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Ειδικότερα η έκθεση της Deutsche Bank στα παράγωγα είναι στα 55 δισ. ευρώ, περίπου 20 φορές το γερμανικό ΑΕΠ και 5 φορές το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.
Ταυτόχρονα το χειρότερα είναι ότι τα προβλήματα της Deutsche Bank αρχίζουν να μεταδίδονται και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σημειώνει το Secular Investor.
Για παράδειγμα τα CDS της Banco Santander βρίσκονται στο 170, από 109 τον Δεκέμβριο του 2015 και της Intesa Sanpaolo στο 147, από 82 τον Νοέμβριο του 2015.

CDS Banco Santander Deutsche Bank

CDS Intesa Deutsche Bank

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης