Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το «λουτρό αίματος» στις ευρωπαϊκές τράπεζες βυθίζει τα κρατικά ομόλογα και τα χρηματιστήρια

Το «λουτρό αίματος» στις ευρωπαϊκές τράπεζες βυθίζει τα κρατικά ομόλογα και τα χρηματιστήρια
Σε δεινή θέση η Deutsche Bank, όλο και περισσότεροι ποντάρουν ότι η γερμανική τράπεζα θα προχωρήσει σε bail-in - Εγκλωβισμένες οι κεντρικές τράπεζες
Σε ανάλυση για την κατάσταση που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προχωράει η ιστοσελίδα zerohedge, με αφορμή την κατάρρευση των τιμών και ειδικότερα των μετοχών των τραπεζών.
Συγκεκριμένα, στο κείμενό του το zerohedge καταγράφει τα εξής:
Όπως είχαμε προειδοποιήσει, όχι μόνο είναι πλέον καιρός να πανικοβληθεί κανείς, αλλά ο πανικός μεταδίδεται και στην αγορά του κρατικού χρέους.
Οι ευρωπαϊκέ τράπεζες βιώνουν μία ελεύθερη πτώση, με υποχώρηση 4,3% μόνο σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, υποχωρώντας στα χαμηλά του 2012, όταν και ειπώθηκε η φράση του Mario Draghi «ότι χρειαστεί».
Ο κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές τράπεζες έχει εκτιναχθεί κατακόρυφα.
Η σημερινή κορυφή αντιστοιχεί στα επίπεδα του Απριλίου του 2010.



Οι «πολλοί μεγάλες για να καταρρεύσουν» τράπεζες βλέπουν τον κίνδυνο να εκρήγνυται σε υψηλά 52 εβδομάδων και ακόμη περαιτέρω...



Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών βυθίζονται κοντά στα χαμηλά επίπεδα της εποχής που ο Mario Draghi εκστόμισε την περίφημη φράση «οτιδήποτε χρειαστεί», στις αρχές του 2012.



Ως επακόλουθο, ολόκληρη η χρηματιστηριακή αγορά της Ευρώπης έχει παρασυρθεί χαμηλότερα κατά 24% από τα υψηλά της, στα χαμηλά 16 μηνών.



Και ο κίνδυνος αυτός συστημικά βυθίζει τις αγορές κρατικούς χρέους της περιφέρειας.



Είναι η στιγμή να πανικοβληθεί κανείς;
Και βέβαια!
Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη συνθετική φυγή από την Deutsche Bank.



Οπότε από τη στιγμή που οι νέοι κανόνες για το Bail-in μπήκαν σε εφαρμογή, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν καταρρεύσει, με την Deutsche Bank να επηρεάζεται συστημικά περισσότερο, καθώς φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι ποντάρουν ότι η γερμανική τράπεζα δεν θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια και θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε κούρεμα των καταθέσεων των ιδιωτών.
Τέλος, για εκείνους τους επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες να αγοράσουν στην πτώση της αγοράς και περιμένουν μία νέα κίνηση από τον Draghi, μην κρατάτε την ανάσα σας.
Όπως προειδοποίησε και η ίδια η Deutsche Bank, οποιαδήποτε νέα απόφαση χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να πλήξει ακόμη περισσότερο τις τράπεζες (και οπωσδήποτε την Deutsche Bank).
Με άλλα λόγια, πλέον είναι και επίσημα παγιδευμένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης