Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Hargreaves Lansdown: Ανήσυχες για το ενδεχόμενο νέας παγκόσμιας ύφεσης οι χρηματοπιστωτικές αγορές

tags :
Hargreaves Lansdown: Ανήσυχες για το ενδεχόμενο νέας παγκόσμιας ύφεσης οι χρηματοπιστωτικές αγορές
Οι κεντρικές τράπεζες έχουν εξαντλήσει τα «όπλα» τους, σύμφωνα με τον αναλυτή Laith Khalaf
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας νέας, παγκόσμιας ύφεσης, την ώρα που οι κεντρικές τράπεζες έχουν εξαντλήσει σχεδόν τα όπλα τους ενάντια στις υφεσιακές δυνάμεις.
Την εκτίμηση αυτή εκφράζει ο Laith Khalaf, επικεφαλής αναλυτής της Hargreaves Lansdown, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου αποτέλεσε σοκ για το οικονομικό σύστημα.
Οι διεθνείς αγορές μετοχών προσπαθούν ακόμα να απορροφήσουν το σοκ από την απότομη πτώση στην πετρελαϊκή αγορά, ιδίως τις επιπτώσεις στην παγκόσμια ζήτηση, επισημαίνει παράλληλα.
Ειδικά ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει υποστεί βαρύ πλήγμα, απόδειξη της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κατάσταση, ενώ ορισμένες από τις ευρωπαϊκές τράπεζες διαπραγματεύονται σε χαμηλότερες τιμές από ό,τι όταν η Ευρώπη βρισκόταν στα βάθη της οικονομική κρίσης.
Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ουσιαστική δικαιολογία για μια θλιβερή προοπτική, αλλά οι αγορές φαίνεται να έχουν κολλήσει σε μια αρνητική αλληλεπίδραση προς το παρόν, καταλήγει ο Khalaf.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης