Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Welt am Sonntag: Η ΕΕ προωθεί σχέδιο επιλογής προσφύγων απευθείας απο την Τουρκία - Θα παρακάμψει τον ΟΗΕ

Welt am Sonntag: Η ΕΕ προωθεί σχέδιο επιλογής προσφύγων απευθείας απο την Τουρκία - Θα παρακάμψει τον ΟΗΕ
Οι ευρωπαϊκές χώρες φέρονται να εξετάζουν ενδεχόμενη μη εμπλοκή στη διαδικασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Σχέδιο επαναπροώθησης των προσφύγων στην Τουρκία επεξεργάζονται οι ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τουρκία.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag στο σχέδιο αναφέρονται τρόποι ταχείας διαδικασίας επιλογής προσφύγων, προκειμένου να μπορεί η ΕΕ να δέχεται άμεσα μεγάλο αριθμό προσφύγων από την Τουρκία.
Βασικός στόχος της σχετικής διαδικασίας θα είναι να αποκλείεται το ενδεχόμενο οι πρόσφυγες που έχουν επιλεγεί να συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια των χωρών όπου πρόκειται να μεταφερθούν.
Σύμφωνα με τα εν λόγω σχέδια, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν φέρονται να εξετάζουν ενδεχόμενη εμπλοκή στη διαδικασία επιλογής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς εκτιμάται ότι θα απαιτούνταν περισσότερος χρόνος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σημερινό δημοσίευμα της Bild που επικαλείται επίσημα στοιχεία κυβερνητικών κύκλων υποστηρίζει ότι από τις αρχές του χρόνου μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των προσφύγων που καταφθάνουν στη Γερμανία.
Ενώ τον Ιανουάριο είχαν καταγραφεί 65.000 πρόσφυγες, τον Φεβρουάριο ήταν 37.500 ενώ τις πρώτες δέκα μέρες του Μαρτίου μόλις 2.900.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης