Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Αμετάβλητα θα διατηρήσει τα επιτόκια η Fed στις 16 Μαρτίου - «Παράθυρο» για αύξηση τον Ιούνιο

tags :
Danske Bank: Αμετάβλητα θα διατηρήσει τα επιτόκια η Fed στις 16 Μαρτίου - «Παράθυρο» για αύξηση τον Ιούνιο
Οι προσδοκίες της FOMC για την αύξηση των επιτοκίων θα τεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τη Danske Bank 
Την εκτίμηση ότι η νομισματική επιτροπή (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη διήμερη συνεδρίαση την Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Μαρτίου, διατυπώνει η Danske Bank.
Ωστόσο, προβλέπει ότι θα υπάρξει «παράθυρο» για αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου.
Πιο αναλυτικά, «αναμένουμε από τη Fed να διατηρήσει αμετάβλητο το εύρος των επιτοκίων στο 0,25-0,50% στη συνεδρίαση της FOMC αυτή την εβδομάδα», σημειώνουν οι αναλυτές της Danske, ενώ προσθέτουν ότι «επειδή αυτή η εξέλιξη έχει ήδη αποτιμηθεί από αναλυτές και συμμετέχοντες στις αγορές, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι νέες ανανεωμένες προσδοκίες για τις επόμενες αυξήσεις και, συγκεκριμένα, στις προβλέψεις της FOMC».
Στη συνέχεια αναφέρουν πως «εάν η Fed τηρήσει πράγματι στάση αναμονής, όπως εκτιμάται ότι θα συμβεί, τότε η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων σε αύξηση 0,25 μονάδων βάση, κάτι που θα αποδείξει ότι για την FOMC η κακή αρχή του 2016 ήταν απλά ένα εμπόδιο».
Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, θα φανεί ότι τα μέλη της FOMC διαπιστώνουν ότι πρέπει να κινηθούν με μεγαλύτερη προσοχή.
Όπως και να έχει, με βάση τις θετικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, αλλά και τον δομικό πληθωρισμό, ο οποίος κινείται υψηλότερα, η Dansek Bank αναμένει ότι η Fed θα διατηρήσει ανοιχτό το παράθυρο για μια αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης