Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Foenix Partners: Τέλος στα σενάρια αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο

Foenix Partners: Τέλος στα σενάρια αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο
Επιβραδύνθηκε στο +0,5% η ανάπτυξη της οικονομίας στο α' 3μηνο του 2016, η βραδύτερη της 2ετίας
Άδοξο τέλος στα σενάρια αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) τον Ιούνιο (14-15/6) φέρνουν τα νέα στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με τον Tom Floyd, αναλυτή της επενδυτικής Foenix Partners.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια, ενώ η ανάπτυξη είναι τόσο αδύναμη», υποστήριξε χαρακτηριστικά, στον απόηχο της ανακοίνωσης για το ΑΕΠ των ΗΠΑ το α’ τρίμηνο του 2016.
Σύμφωνα με τον Floyd, «οι Αμερικανοί μπορούν να σταματήσουν να ανησυχούν για μια αύξηση των επιτοκίων τον ερχόμενο Μάιο», καθώς «παρά τις προσπάθειες της Fed να κρατήσει την “πόρτα” ανοιχτή, τα σημερινά στοιχεία για το ΑΕΠ την κλείνει ερμητικά».
Παράλληλα, ο αναλυτής επισημαίνει ότι η επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) θα λάβει χώρα μόλις λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία (23/6), κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την οποία απόφαση για τα επιτόκια.

ΗΠΑ: Επιβραδύνθηκε στο +0,5% η ανάπτυξη της οικονομίας στο α' 3μηνο του 2016, η βραδύτερη της 2ετίας

Με τον βραδύτερο ρυθμό δύο ετών αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2016, με το ΑΕΠ να ενισχύεται μόλις κατά 0,5%, καθώς οι επιχειρηματικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τη Μεγάλη Ύφεση.
Οι εταιρείες, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του MarketWatch, προχώρησαν σε περικοπές επενδύσεων σε εξοπλισμό, ενώ αύξησαν με τον βραδύτερο ρυθμό σε δύο έτη τα αποθέματά τους, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου.
Οι εξαγωγές αποτέλεσαν ένα ακόμη βαρίδι για την αμερικανική οικονομία, καθώς υποχώρησαν κατά 2,6%.
Η καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 1,9%, αν και η μεγαλύτερη αύξηση αφορούσε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και φροντίδα υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης