Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pantheon Macroeconomics: Το δημοψήφισμα για το Brexit θα αναγκάσει τη Fed να παγώσει την αύξηση επιτοκίων

Pantheon Macroeconomics: Το δημοψήφισμα για το Brexit θα αναγκάσει τη Fed να παγώσει την αύξηση επιτοκίων
H Janet Yellen εκτιμάται ότι θα προτιμήσει να περιμένει μέχρι μετά το δημοψήφισμα και να προχωρήσει σε μία αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο
Ξεχάστε την αντιπαράθεση ανάμεσα στα στρατόπεδα «φεύγουμε» και «μένουμε».
Είναι η στιγμή που το δημοψήφισμα για το Brexit ανησυχεί κάποιους παρατηρητές της Fed.
Οι Βρετανοί ψηφοφόροι αναμένεται να αποφασίσουν στις 23 Ιουνίου εάν πρέπει ή όχι να εγκαταλείψει η χώρα τους την Ευρωπαϊκή Ένωση, μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση της Fed στις 14-15 Ιουνίου.
Μερικοί οικονομολόγοι λένε ότι για τη Fed, που έχει γίνει όλο και πιο δεκτική στις παγκόσμιες και οικονομικές εξελίξεις, η αβεβαιότητα γύρω από την ψηφοφορία στη Βρετανία, θα αναγκάσει τη νομισματική επιτροπή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να τηρήσει στάση αναμονής.
«Με το δημοψήφισμα του Brexit μόλις 8 ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, ο πήχης για τα εγχώρια δεδομένα είναι αρκετά υψηλός», γράφει σε σημείωμά του ο επικεφαλής οικονομολόγος της Pantheon Macroeconomics, Ian Shepherdson.
«Πιστεύουμε ότι η απόφαση θα κριθεί στο νήμα, αλλά τελικά νομίζουμε ότι η Janet Yellen θα προτιμήσει να περιμένει μέχρι μετά το δημοψήφισμα και να προχωρήσει σε μία αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο», τονίζει.
Ο Shepherdson δηλώνει ότι η καθυστέρηση της αύξησης των επιτοκίων μέχρι το Σεπτέμβριο θα δώσει στη Fed περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει την οικονομική και χρηματοοικονομικές επιπτώσεις από ένα πιθανό Brexit.
Προσθέτει δε ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα έχουν επίσης μια σαφέστερη εικόνα της εγχώριας οικονομίας των ΗΠΑ το φθινόπωρο.
«Μέχρι τότε πιστεύουμε ότι τα δεδομένα θα πρέπει να είναι σαφή και οι υπεύθυνοι της Fed μπορεί να προετοιμάσουν τις αγορές στη συνεδρίαση του Αυγούστου», δήλωσε ο Shepherdson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης