Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Η παρέμβαση Obama δεν επηρέασε όσο αναμενόταν την βρετανική κοινή γνώμη κατά του Brexit

Reuters: Η παρέμβαση Obama δεν επηρέασε όσο αναμενόταν την βρετανική κοινή γνώμη κατά του Brexit
Ενισχύθηκε πάντως η οικονομική επιχειρηματολογία της καμπάνιας υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama δεν κατάφερε, όπως φαίνεται να επηρεάσει σημαντικά τη βρετανική κοινή γνώμη κατά του Brexit με την ανοιχτή παρέμβαση που έκανε την περασμένη Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Μ. Βρετανία υποστηρίζει σε σχόλιό του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Η καμπάνια υπέρ της παραμονής της Μ. Βρετανίας εντός της ΕΕ χρησιμοποίησε άμεσα τον Obama στην επιχειρηματολογία της, τοποθετώντας την εικόνα του δίπλα σε αυτήν του Donald Trump και με την ερώτηση από κάτω: «Με ποιανού την πλευρά είσαι;»
Παρόλα αυτά, μια διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το You Gov μετά την παρέμβαση Obama δείχνει ότι δεν αποτέλεσε αυτό ακριβώς που θα λέγαμε «σημείο καμπής» για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας στην Μ. Βρετανία.
Έδειξε, όμως, ότι η καμπάνια υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ ενίσχυσε το ποσοστό υποστήριξής της κυρίως όσον αφορά στα οικονομικά της επιχειρήματα.
Ενδεικτικό της σχετικά περιορισμένης επίδρασης που άσκησε η παρέμβαση του Barack Obama είναι το γεγονός ότι τα γραφεία στοιχημάτων αμέσως μετά τις δηλώσεις του αύξησαν κατά 10% το ποσοστό υπέρ της παραμονής στην ΕΕ αγγίζοντας το 75%, αλλά αυτό μειώθηκε την Παρασκευή 29 Απριλίου 2016, πέφτοντας στο 70%.
Η δημοσκόπηση του You Gov διεξήχθη μεταξύ 25 - 26 Απριλίου και κατέγραψε 42% υπέρ του Brexit και 41% υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ ενώ ένα 13% δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσει.
Η τηλεφωνική δημοσκόπηση της Survation, το ίδιο διήμερο, θυμίζει το Reuters, κατέγραψε 38% υπέρ του Brexit και 45% υπέρ της παραμονής στην ΕΕ με το ποσοστό των αναποφάσιστων να βρίσκεται στο 17%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης