Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Ο χρυσός βρίσκεται σε bull market και θα κινηθεί προς τα 1.500 δολάρια

Gartman (μεγαλοεπενδυτής): Ο χρυσός βρίσκεται σε bull market και θα κινηθεί προς τα 1.500 δολάρια
Οι χαλαρές νομισματικές πολιτικές έχουν την τάση να κάνουν το νόμισμα μιας χώρας λιγότερο πολύτιμο, δυνητικά οδηγώντας τους επενδυτές να στραφούν στο χρυσό, ενώ τα χαμηλά επιτόκια κάνουν το κίτρινο μέταλλο σχετικά πιο ελκυστικό
Ο χρυσός έχει διαγράψει μία εξαιρετική πορεία μέσα στο 2016 και σύμφωνα με τον γνωστό επενδυτή και αναλυτή των αγορών, Dennis Gartman, το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να είναι στα πρόθυρα μίας κίνησης προς πολύ υψηλότερα επίπεδα.
«Νομίζω ότι βλέπουμε ακόμα μια ανοδική αγορά», δήλωσε ο Gartman τη Δευτέρα 2 Μαΐου στο CNBC.
Ο ίδιος προβλέπει ο χρυσός θα μπορούσε να κλείσει τη χρονιά 10%-15% υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα.
Με το χρυσό να αναρριχάται στα υψηλά 15 μηνών τη Δευτέρα, σπάζοντας το όριο των 1.200 δολ./ουγκιά, αυτή η πρόβλεψη σημαίνει ότι η τιμή του θα μπορούσε να κινηθεί κοντά στα 1.500 δολ.
Αν και παραδέχτηκε ότι το πολύτιμο μέταλλο τείνει να πιάνει «μεγάλους, στρογγυλούς αριθμούς», όπως τα 1.300 δολάρια, και μετά να υποχωρεί, ο Gartman δήλωσε ότι η βασική υπόθεση παραμένει ανέπαφη, λόγω των πολιτικών των κεντρικών τραπεζών.
«Νομίζω ότι οι νομισματικές αρχές σε όλο τον κόσμο, με εξαίρεση τις ΗΠΑ, συνεχίζουν να σφάλουν προς την πλευρά της ήπιας νομισματικής πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά.
Οι χαλαρές νομισματικές πολιτικές έχουν την τάση να κάνουν το νόμισμα μιας χώρας λιγότερο πολύτιμο, δυνητικά οδηγώντας τους επενδυτές να στραφούν στο χρυσό ως μέσο αποθήκευσης αξίας.
Επιπλέον, τα χαμηλά επιτόκια που δημιουργούνται από αυτές τις πολιτικές κάνουν το κίτρινο μέταλλο σχετικά πιο ελκυστικό, δεδομένου ότι αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν χάνουν την ευκαιρία μίας πιθανής κίνησης της αγοράς, διακρατώντας ένα περιουσιακό στοιχείο χωρίς σταθερή απόδοση.
Για τους λόγους αυτούς, ο Gartman είναι πεπεισμένος ότι η bear market για το χρυσό και επίσημα έχει λήξει, ακόμα κι αν είναι βρίσκεται κατά περίπου 33% χαμηλότερα από την υψηλότερη τιμή του που καταγράφηκε το 2011.
«Κανονικά κάποιος θα σκεφτεί ότι μια bull market για τις μετοχές ανοίγει το δρόμο για ασθενέστερες τιμές του χρυσού, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια.
Αν οι νομισματικές αρχές στην πραγματικότητα προχωρούν σε χαλάρωση ... αυτό θα μπορούσε και πάλι να οδηγήσει σε ισχυρότερες τιμές τόσο των μετοχών όσο και του χρυσού», σημείωσε.
Ο Gartman προτείνει να αγοράσει κανείς χρυσό σε όρους γιεν, ευρώ και δολάριο, προκειμένου να αποκομίσει τα μεγαλύτερα οφέλη από την κούρσα των τιμών.
Ο ίδιος προτρέπει τους επενδυτές να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε διόρθωση που μπορεί να προκύψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης