Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Capital Management: Οι μετοχές θα κινηθούν σε νέα υψηλά, εξαιτίας της παγκόσμιας ανάπτυξης

Wells Capital Management: Οι μετοχές θα κινηθούν σε νέα υψηλά, εξαιτίας της παγκόσμιας ανάπτυξης
Η ανάπτυξη στο εξωτερικό θα πρέπει να βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ να επιταχύνει και αυτό με τη σειρά του θα προσελκύσει και πάλι τους επενδυτές πίσω στην χρηματιστηριακή αγορά
Μια πιθανή «παγκόσμια, συγχρονισμένη αναπτυξιακή άνθηση» θα μπορούσε να δώσει νέα παράταση στην bull market, υποστήριξε την Τρίτη 3 Μαΐου μιλώντας στο CNBC, ο γνωστός στρατηγικός αναλυτής Jim Paulsen.
Ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Wells Capital Management τόνισε ότι η αδυναμία του δολαρίου στήριξε τις αμερικανικές μετοχές νωρίτερα μέσα στο 2016, καθώς οι πολυεθνικές ετοιμάζονταν να ανακοινώσουν τα κέρδη Α' τριμήνου και τα εμπορεύματα που εκφράζονται κυρίως σε δολάριο, όπως το αργό πετρέλαιο, πραγματοποίησαν ένα ράλι.
Τώρα, η αδυναμία του δολαρίου έχει αρχίσει να τρομάζει τους επενδυτές, λέει ο Paulsen, αλλά δεν είναι σίγουρος ότι αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν ότι εκείνο που οδηγεί αυτή την κίνηση του δολαρίου είναι η διαφορά πολιτικής μεταξύ των ΗΠΑ και οποιασδήποτε άλλης χώρας και νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο με τη διαφορά στην ανάπτυξη», τόνισε στο CNBC.
Συνεχίζοντας, ο Paulsen σημείωσε ότι πιστεύει πως το δολάριο απομακρύνεται από τα υψηλά του γιατί η ανάπτυξη στις ΗΠΑ εξασθενεί την ώρα που η οικονομική δραστηριότητα επιταχύνεται σε άλλα μέρη του κόσμου, και όχι επειδή η νομισματική πολιτική παρουσιάζει περαιτέρω αποκλίσεις.
Η προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat έδειξε ότι η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη κινήθηκε καλύτερα του αναμενομένου, με ρυθμό 0,6% κατά το Α' τρίμηνο.
Η πρώτη από τις τρεις αναγνώσεις του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έθεσε την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο 0,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν κατά το Α' τρίμηνο, το οποίο αποτελεί το βραδύτερο ρυθμό για τη συγκεκριμένη περίοδο της χρονιάς από το 2014.
Τελικά, η ανάπτυξη στο εξωτερικό θα πρέπει να βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ να επιταχύνει και αυτό με τη σειρά του θα προσελκύσει και πάλι τους επενδυτές πίσω στην χρηματιστηριακή αγορά.
«Νομίζω ότι ενθουσιαστούμε και πάλι εάν όλοι τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη βελτιωθούν ταυτόχρονα.
Νομίζω ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει τη χρηματιστηριακή αγορά σε νέα υψηλά πριν από το τέλος του έτους», είπε ο Paulsen.
Αλλά δεν θα είναι απαραιτήτως μια ομαλή πορεία προς νέα υψηλά, προειδοποιεί.
Οι επενδυτές μπορούν επίσης να δουν ακόμη μία κορύφωση την οποία θα ακολουθήσει ένα sell-off, προτού ο S&P 500 κινηθεί τελικά προς τις 2.200 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης