Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών παραμένουν ελκυστικές - Buy για Εθνική και Alpha Bank, hold για Πειραιώς

Eurobank Equities: Οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών παραμένουν ελκυστικές - Buy για Εθνική και Alpha Bank, hold για Πειραιώς
Οι τιμές στόχοι διαμορφώνονται σε 2,77 ευρώ για την Alpha Bank, στα 0,42 ευρώ για την Εθνική και στα 0,25 ευρώ για την Πειραιώς
Την εκτίμηση ότι οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών παραμένουν ελκυστικές, καθώς και ότι οι ελληνικές τράπεζες σημειώνουν μια δυναμική πορεία, έχοντας κερδίσει περίπου 30% από τα μέσα Απριλίου, διατυπώνει η Eurobank Equities.
Πιο αναλυτικά, στη σημερινή 3σέλιδη ανάλυση υπό τον τίτλο «Remain Constructive» (παραμένοντας εποικοδομητικές), την οποία σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Eurobank Equities παρατηρεί ότι ενόψει της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, οι ελληνικές τράπεζες σημειώνουν μια ισχυρή πορεία, ενώ από τις 12 Απριλίου έχουν κερδίσει περίπου 30%, ενώ διαπραγματεύονται κοντά στα επίπεδα της περσινής ανακεφαλαιοποίησης και έχουν κερδίσει το 100% της αξίας τους από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου.
Κατά την άποψη της Eurobank Equities,η ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζικών μετοχών στηρίζεται τόσο στην εξομάλυνση στις παγκόσμιες αγορές, όσο και στις προσδοκίες για θετικό κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών παραμένουν ελκυστικές

Καθώς η ανάκαμψη στις τραπεζικές μετοχές συντελείται, οι προσδοκίες για περαιτέρω μείωση της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, που ως αποτέλεσμα θα έχει τη μείωση του ρίσκου της χώρας, μεταφράζονται, σύμφωνα με τη Eurobank Equities ως περισσότερο «χώρο» για ανατίμηση των μετοχών.
Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται στα 0,4Χ P / TBV, κατά μέσο όρο, έναντι >0.6x των αντίστοιχων τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά την άποψη της Eurobank Equities, παρότι η βραχυπρόθεσμη σύγκλιση με τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές δεν είναι πιθανή, δεδομένων των κινδύνων σε επίπεδο χώρας, αλλά και των προβλημάτων συγκεκριμένα στις ελληνικές τράπεζες (NPLs, ρευστότητα), η σύγκλιση ενδεχομένως να ξεκινήσει εντός του έτους, ειδικότερα καθώς θα τίθεται σε εφαρμογή το νέο νομικό πλαίσιο για τα NPLs και η ρευστότητα στη χώρα θα βελτιώνεται.

Οι προοπτικές του 2016

Μετά το Eurogroup της 9ης Μαΐου, η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος φαίνεται να κλείδωσε, έχοντας ως αποτέλεσμα την αποτελεσματική μείωση των καθοδικών κινδύνων.
Μεγάλο χάσμα φαίνεται να υπάρχει, ωστόσο, ακόμα μεταξύ της Ε.Ε. και το ΔΝΤ στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, καθώς η Ευρώπη
προτείνει μόνο βραχυπρόθεσμες διορθώσεις και μια υπόσχεση για μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δράσεις σε ένα μεταγενέστερο στάδιο, δηλαδή μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος το 2018, ενώ το Ταμείο ζητά πιο δραστικά μέτρα.
Η Eurobank Equities υπενθυμίζει ότι η πολυαναμενόμενη πρώτη αναθεώρηση θα διασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότηση του ελληνικού κράτους, ενώ θα υπάρξουν άμεσα οφέλη και για τις ελληνικές τράπεζες (waiver ΕΚΤ, QE), καθώς και ευρύτερες συνέπειες, όπως η πιθανή χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών και η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Συστάσεις

Η Eurobank Equities συστήνει buy (αγορά) για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, ενώ hold (διακράτηση) για την Πειραιώς.
Η Εθνική Τράπεζα παραμένει προτιμώμενη επιλογή.
Οι τιμές στόχοι διαμορφώνονται σε 2,77 ευρώ για την Alpha Bank, στα 0,42 ευρώ για την Εθνική και στα 0,25 ευρώ για την Πειραιώς.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης