Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Εσωκομματικά χτυπήματα δέχεται ο Cameron από βουλευτές του που στηρίζουν το Brexit

Bloomberg: Εσωκομματικά χτυπήματα δέχεται ο Cameron από βουλευτές του που στηρίζουν το Brexit
Τον κατηγορούν ότι αθετεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις για το μεταναστευτικό και δεν ξεκαθαρίζει εάν θα παραιτηθεί σε περίπτωση Brexit
Σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα έχει ο βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, εν όψη του δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου καθώς δύο από τα ισχυρά πρόσωπα του κόμματος του, που στηρίζουν το Brexit, τον κατηγορούν για αθέτηση υποσχέσεων.
Ο πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson και ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του, Michael Gove, τον κατηγόρησαν ανοικτά ότι αθετεί συνεχώς τις προεκλογικές του υποσχέσεις για το μεταναστευτικό και δεν απαντά ξεκάθαρα εάν θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση σε περίπτωση επικράτησης του Brexit. 
Οπως αναφέρει το Bloomberg, τα δύο στελέχη του συντηρητικού κόμματος σε επιστολή τους που δημοσιεύουν οι Sunday Times υποστηρίζουν ότι η υπόσχεση του Συντηρητικού Κόμματος πριν από τις εκλογές ήταν να μειώσει σε 10 χιλιάδες οι μετανάστες που μπαίνουν στη Βρετανία. «Αυτό απέτυχε καθώς η ροή των μεταναστών το περασμένο έτος αυξήθηκε σε πάνω από 330.000» υπογραμμίζουν.
«Η υπόσχεση αυτή προφανώς δεν μπορεί τηρηθεί όσο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέλος της η ΕΕ και η αποτυχία αυτή διαβρώνει την εμπιστοσύνη του κοινού στην πολιτική» υπογραμμίζουν.
Στο μεταξύ, ο βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται ότι βρίσκεται αντιμέτωπος και με αποστασία στο ίδιο του το κόμμα καθώς σύμφωνα με το βουλευτή Andrew Bridgen, 40 με 50 βουλευτές των Τόρρις είναι έτοιμοι να άρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Cameron σε μια πιθανή ψηφοφορία.
Παρόλα αυτά ο βρετανός πρωθυπουργός τόνισε για μία ακόμη φορά ότι «οι υποσχέσεις του για το μεταναστευτικό δεν έχουν αλλάξει αν και τα στοιχεία είναι απογοητευτικά».
Η πλευρά αυτών που θέλουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ επιμένουν σχεδόν καθημερινά στο να υπογραμμίζουν τις αρνητικές οικονομικές συνέπειες για τη χώρα σε περίπτωση Brexit, ένα ισχυρό χαρτί για τον David Cameron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης