Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Strategas Partners: Ποιος θα κερδίσει στις 8/11 στις ΗΠΑ; - Απλά δείτε τις μετοχές στην Wall

Strategas Partners: Ποιος θα κερδίσει στις 8/11 στις ΗΠΑ; - Απλά δείτε τις μετοχές στην Wall
Σύμφωνα με την Strategas Research Partners, ο δείκτης S&P 500 έχει σωστά "προβλέψει" τον νικητή σε 19 από τις 22 προεδρικές εκλογές.
Αν θέλετε να μάθετε ποιος θα κερδίσει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του Νοεμβρίου, απλά κοιτάξτε τις μετοχές.
Σύμφωνα με τον Daniel Clifton της Strategas Research Partners, ο δείκτης S&P 500 έχει σωστά "προβλέψει" τον νικητή σε 19 από τις 22 προεδρικές εκλογές.
Στην περίπτωση αυτή, η μέθοδος πρόβλεψης είναι απλή:
Αν οι μετοχές είναι υψηλότερες κατά τη διάρκεια των τελευταίων των τριών μηνών πριν από την ψηφοφορία, το τωρινό κόμμα στην προκειμένη περίπτωση οι δημοκρατικοί θα κερδίσουν.
Αν οι μετοχές υποχωρούν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών πριν τον Νοέμβριο δηλαδή μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου τότε ένα νέο κόμμα θα κατακτήσει τον Λευκό Οίκο.
Οι προεδρικές εκλογές είναι ένας αγώνας μεταξύ της H. Clinton του Δημοκρατικού Κόμματος και του Donald Trump του Ρεπουμπλικανικού.
Η Clinton θα κέρδιζε αν οι μετοχές αυξηθούν μεταξύ 8 Αυγούστου και 8 Νοεμβρίου του 2016 στην Wall Street και ειδικά ο S&P 500.
Αν οι μετοχές υποχωρούν τότε θα εκλεγεί πρόεδρος ο Trump.
Αν η οικονομία εξασθενεί, οι μετοχές θα πρέπει να υποχωρήσουν το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία πιθανότατα θα υποστεί τις συνέπειες της επιβράδυνσης.
Επιπλέον, κάθε φορά που η χρηματιστηριακή αγορά προβλέπει αλλαγή στην προεδρία στις ΗΠΑ, εύλογα οι μετοχές υποχωρούν καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν τις εξαγγελίες και τις προθέσεις του νέου προέδρου.
Ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 30% και 27% αντίστοιχα μετά την εκλογή Harry Truman που κέρδισε το 1948 καθώς και την περίοδο  Μπους που κέρδισε το 1988.
Οι μετοχές τείνουν να αντιδρούν στις τάσεις της οικονομίας:
Οι επενδυτές επενδύουν περισσότερα για μετοχές εάν οι προσδοκίες της μελλοντικής αύξησης των κερδών είναι υψηλές.
Η προεδρική κούρσα, με τη σειρά της, έχει την τάση να αντιδρά στις οικονομικές τάσεις, καθώς οι ψηφοφόροι όταν αισθάνονται καλά για τις τρέχουσες και τις μελλοντικές προοπτικές τείνουν να ευνοούν το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, ενώ ανατροπές της οικονομικής πορείας στις ΗΠΑ,  είναι πιθανό να οδηγήσει τους ψηφοφόρους σε πολιτική αλλαγή.
Έτσι αποδεικνύεται ότι πίσω από όλα βρίσκεται η οικονομία και οι προοπτικές της οικονομίας.
Και ως γνωστό δεν μπορεί να επικαλεστεί κανείς ότι είναι η οικονομία, ηλίθια….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης