Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scotiabank: Υπό πίεση η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, εν αναμονή της ΕΚΤ και της αύξησης επιτοκίων από τη Fed

Scotiabank: Υπό πίεση η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, εν αναμονή της ΕΚΤ και της αύξησης επιτοκίων από τη Fed
Αρνητική παραμένει η γενική τάση για το ευρώ, έχοντας χάσει κρίσιμα επίπεδα στήριξης
Εξαιρετικά ευάλωτη χαρακτηρίζει την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής για το συνάλλαγμα στη βρετανική τράπεζα Scotiabank, Shaun Osborne.
Βασικοί παράγοντες εξέλιξης θα είναι η επερχόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη 2 Ιουνίου, καθώς και μία πιθανή αύξηση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Στα βασικά σημεία της έκθεσής της η Scotiabank επισημαίνει τα εξής:
Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα αναμένεται ότι δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή πολιτικής, αλλά η ενημέρωση των προβλέψεων της ΕΚΤ μπορεί να δείξουν μικρές αναβαθμίσεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, ένα θετικό στοιχείο για την επιθετική τακτική της τράπεζας όσον αφορά τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.
Βλέπουμε περιορισμένες δυνατότητες για ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, με τη Fed επίσης να αναμένεται να προβεί σε κινήσεις, αλλά υπάρχουν περιθώρια για βραχυπρόθεσμες σημαντικές κινήσεις.
Το ευρώ ανέκαμψε, αφότου δοκίμασε καθοδικά το όριο του 1,11 δολ., αλλά η γενική τάση παραμένει αρνητική, έπειτα από 4 εβδομάδες απωλειών, αφότου δοκίμασε αποτυχημένα να διασπάσει το 1,16 δολ. στις αρχές Μαΐου, ενώ φαίνεται ότι έχει χάσει τα σημεία στήριξης στο 1,12-1,13 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης