Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Το δολάριο έχει πολύ ισχυρή δυναμική - Περιμένετε επιπλέον κέρδη το επόμενο διάστημα

tags :
Danske Bank: Το δολάριο έχει πολύ ισχυρή δυναμική - Περιμένετε επιπλέον κέρδη το επόμενο διάστημα
Το δολάριο θα συνεχίσει την κούρσα του βραχυπρόθεσμα, ειδικά έναντι των ευρωπαϊκών νομισμάτων και του ιαπωνικού γιεν, υποστηριζόμενο από τα υψηλότερα αμερικανικά επιτόκια
Ισχυρή δυναμική πίσω από την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος διακρίνει ο επικεφαλής αναλυτής της Danske Bank, Sverre Holbek, επισημαίνοντας ότι το δολάριο αναμένεται να συνεχίσει να ανατιμάται τις επόμενες εβδομάδες.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Danske Bank αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
Το ευρώ υποχώρησε περαιτέρω έναντι του δολαρίου την Παρασκευή 27 Μαΐου, έπειτα από τα σχόλια της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, ότι τα υψηλότερα επιτόκια τους επόμενους μήνες μοιάζουν «πρέποντα».
Επίσης, η ανάπτυξη στις ΗΠΑ φαίνεται ότι ακολουθεί και πάλι θετική πορεία, έπειτα από δύο αδύναμα τρίμηνα, και βλέπουμε σημαντική πιθανότητα για περαιτέρω ανατιμολόγηση στο χαμηλότερο επίπεδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.
Περιμένουμε ότι το δολάριο θα συνεχίσει την κούρσα του βραχυπρόθεσμα, ειδικά έναντι των ευρωπαϊκών νομισμάτων και του ιαπωνικού γιεν, υποστηριζόμενο από τα υψηλότερα αμερικανικά επιτόκια.
Επιπλέον, η μεγαλύτερη ευαισθησία στην πολιτική των επιτοκίων και τον κίνδυνο ενός Brexit αναμένεται ότι θα οδηγήσει βραχυπρόθεσμα χαμηλότερα και την ισοτιμία με το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης