Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gatestone Institute: Με τον «νόμο ολοκλήρωση» η Γερμανία θα διαχειριστεί τους μετανάστες

tags :
Gatestone Institute: Με τον «νόμο ολοκλήρωση» η Γερμανία θα διαχειριστεί τους μετανάστες
Σχεδόν οι μισοί (49%) των μεταναστών στη Γερμανία των οποίων οι αιτήσεις παροχής ασύλου απορρίφθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών δεν έχουν εγκαταλείψει τη Γερμανία.
Η Γερμανία πρόσφατα ψήφισε ένα νόμο ολοκλήρωση και ενσωμάτωσης των μεταναστών αναφέρει το Gatestone Institute think tank με έδρα την Νέα Υόρκη.
Ο νέος νόμος ισχύει μόνο για τους νόμιμους αιτούντες άσυλο, όχι για τους εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι έχουν εισέλθει παράνομα στη Γερμανία.
Από τους περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια μετανάστες που έφθασαν στη Γερμανία το 2015, μόνο 476.649 έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο.
Οι υπόλοιποι έχουν περάσει στην παρανομία στην εγκληματικότητα και στην διακίνηση ναρκωτικών.
Σχεδόν οι μισοί (49%) των μεταναστών στη Γερμανία των οποίων οι αιτήσεις παροχής ασύλου απορρίφθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών δεν έχουν εγκαταλείψει τη Γερμανία.
Με βάση τον νέο «νόμο ολοκλήρωσης» στόχος είναι να καθοριστούν τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία.
Ο κύριος στόχος του νόμου είναι να ενθαρρύνει τους πρόσφυγες να μάθουν αρκετά γερμανικά για να είναι σε θέση να βρουν μια θέση εργασίας ώστε να πληρώσουν τις δαπάνες διαβίωσής τους.
Η Καγκελάριος A. Merkel θεωρεί το νέο νόμο «ορόσημο» ωστόσο οι επικριτές θεωρούν τον νόμο ως μέσο αναχαίτισης της ακροδεξιάς.
Στα βασικά στοιχεία του νόμου περιλαμβάνονται:
Μαθήματα ολοκλήρωσης.
-Μαθήματα για τη γερμανική κουλτούρα, την κοινωνία και τις αξίες θα επεκταθούν από 60 ώρες έως 100 ώρες.
 Τα μαθήματα θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους αιτούντες άσυλο ενώ όσοι αρνούνται να παρευρεθούν θα χάσουν κοινωνικές παροχές.
-Μαθήματα γλωσσών.
Οι αιτούντες άσυλο θα μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση για μαθήματα ξένων γλωσσών έξι εβδομάδες μετά την άφιξή στη Γερμανία (σε σύγκριση με τρεις μήνες πριν) και ανεξάρτητα από το εάν οι αιτήσεις τους για άσυλο έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία. Όλοι οι πρόσφυγες που αναζητούν μόνιμη κατοικία πρέπει να γνωρίζουν άριστα γερμανικά.
Προγράμματα εργασίας.
Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει 100.000 χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας πληρώνοντας περίπου 1 ευρώ την ώρα.
Πρόσφυγες που αρνούνται να εργαστούν θα χάσουν μέρος των ωφελημάτων τους.
-Εργατική νομοθεσία.
Η ισχύουσα εργατική νομοθεσία θα πρέπει να χαλαρώσει για να ενθαρρύνει τις γερμανικές επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν πρόσφυγες, ακόμη και αν οι πολίτες της Γερμανίας ή της ΕΕ διαθέτουν περισσότερα προσόντα.
- Ο νέος νόμος θα επιτρέπει στις περιφερειακές κυβερνήσεις να προσδιορίσουν τον τόπο όπου οι πρόσφυγες θα ζήσουν, είτε ακόμη και να τους απαγορευτεί να ζήσουν σε ορισμένες περιοχές, για τα επόμενα τρία χρόνια.
- Μόνιμη κατοικία.
Πρόσφυγες που γνωρίζουν γερμανικά και μπορεί να αυτοσυντηρηθούν στη Γερμανία μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη κατοικία μετά από πέντε χρόνια ενώ τα άτομα με εξαιρετικές ικανότητες στην γερμανική γλώσσα μπορούν να το πράξουν μετά από τρία χρόνια.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη εκτίμηση, το συνολικό κόστος της «ενσωμάτωσης» των προσφύγων θα φτάσει τα 25 δισεκ. το 2016. Οι ηγέτες κάποιων από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας απαιτούν η κεντρική κυβέρνηση να επωμιστεί το βάρος για το 50% τουλάχιστον του κόστους αυτού.
Ο νέος νόμος δεν προσδιορίζει τρόπους απέλασης.
Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία είναι επιεικής όταν πρόκειται για την απέλαση.
Για παράδειγμα, σχεδόν το ήμισυ (49%) των μεταναστών στη Γερμανία των οποίων οι αιτήσεις παροχής ασύλου απορρίφθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών δεν έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.
Ο Thilo Sarrazin, ένας διάσημος τραπεζίτης και πρώην μέλος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), έχει προειδοποιεί τους Γερμανούς πριν  χρόνια σχετικά με τις συνέπειες της μαζικής μετανάστευσης. Το 2010, έγραψε το βιβλίο best-seller, "Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της» (Deutschland Schafft sich ab), εστιάζοντας στα εκατομμύρια μουσουλμάνων που βρίσκονται στην χώρα χωρίς να έχουν ενταχθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης