Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους η τιμή Bitcoin βρίσκεται σε διαδικασία «απογείωσης»

tags :
CNBC: Οι τρεις λόγοι για τους οποίους η τιμή Bitcoin βρίσκεται σε διαδικασία «απογείωσης»
Σε νέα υψηλά διετίας κινείται και πάλι το ψηφιακό νόμισμα - Καταγράφει κέρδη 22% μέσα σε 9 μόλις μέρες
Κοντά στα υψηλά δύο ετών διαπραγματεύεται η τιμή του Bitcoin, με τους βασικούς παράγοντες να έχουν να κάνουν με τις συνθήκες της αγοράς στην Ασία, σύμφωνα με γνώστες της αγοράς ψηφιακών νομισμάτων.
Το νόμισμα έκλεισε τη Δευτέρα 30 Μαΐου περίπου στα 542,77 δολ., ενώ σήμερα Τρίτη έφτασε μέχρι τα 548,5 δολ.
Η τιμή του Bitcoin έχει σημειώσει άνοδο την τελευταία εβδομάδα, έχοντας αναρριχηθεί κατά 22% από τη Δευτέρα 23 Μαΐου, ενώ από τις αρχές του χρόνου η τιμή καταγράφει αύξηση 25%.
Ως εκ τούτου, αυτή είναι η υψηλότερη τιμή που έχει φτάσει το ψηφιακό νόμισμα από τον Αύγουστο του 2014.
To CNBC εξέτασε τους τρεις λόγους που μπορούν να εξηγήσουν αυτή την αύξηση της τιμής.

Η ζήτηση στις αγορές της Ασίας
Οι περισσότεροι ειδικοί έχουν επισημάνει τους φόβους στην Κίνα και την Ασία ότι το γουάν θα μπορούσε να υποτιμηθεί ως έναν βασικό λόγο για την αύξηση των αγορών bitcoin.
«Τα σημάδια δείχνουν ότι η τιμή του Bitcoin συνδέεται με μια σειρά μακροοικονομικών παραγόντων στην Κίνα», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Michalik, ερευνητής αναλυτής για την ψηφιακή μετατροπή στη συμβουλευτική εταιρεία Frost & Sullivan.
«Αναδεικνύει τις αυξανόμενες ανησυχίες για τον αποπληθωρισμό του γουάν, καθώς η απήχηση του Bitcoin έχει αυξηθεί ως εναλλακτική κατηγορία επένδυσης για ένα κομμάτι του πληθυσμού που στερείται πολλές επενδυτικές επιλογές».

Περιορισμός της προσφοράς
Ένα βασικό χαρακτηριστικό του Bitcoin είναι ότι τα νέα νομίσματα θα πρέπει να ανακαλύπτονται ή να «εξορύσσονται», ώστε να προστεθούν στην κυκλοφορία, σε αντίθεση με τα χειροπιαστά νομίσματα, όπου οι κυβερνήσεις μπορούν να εκτυπώσουν όσα καινούργια χαρτονομίσματα θέλουν.
Όταν τα νέα bitcoins εξορύσσονται, ένα αρχείο προστίθεται στο blockchain, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο καθολικό σύστημα καταγραφής όλων των συναλλαγών σε Bitcoin.
Οι «ανθρακωρύχοι» των Bitcoin ανταμείβονται με μια σειρά από bitcoins για κάθε μπλοκ που εξορύσσουν με επιτυχία.
Οι ανθρακωρύχοι ανταμείβονταν με 50 bitcoins, αλλά αυτό μειώθηκε στο μισό το 2012, προκειμένου να προληφθεί ο πληθωρισμός του νομίσματος και αναμένεται ότι θα μειωθεί και πάλι στο μισό τους επόμενους μήνες, οδηγώντας δυνητικά σε περιορισμό όσον αφορά την προσφορά του νομίσματος.
«Οι κερδοσκόποι εδώ και κάποιον καιρό δείχνουν ότι επίκεινται αυξήσεις για τους επόμενους μήνες, επικαλούμενοι την επικείμενη μείωση των ανταμοιβών στο μισό για τους "ανθρακωρύχους"», εξηγούν οι αναλυτές.

Το Bitcoin γίνεται όλο και πιο ισχυρό
Αρκετές πρόσφατες εξελίξεις έχουν ως στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων του bitcoin, καθώς και να κάνουν τις συναλλαγές πιο αξιόπιστες.
«Το Bitcoin έχει δει την αναταραχή των τελευταίων μηνών σχετικά με το δημιουργό του να καταλαγιάζει κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών», δηλώνει ο Vijay Michalik.
Σύμφωνα με Michalik, η νέα τεχνολογία δείχνει πόση πρόοδος έχει σημειωθεί στο να γίνει το Bitcoin πιο εύκολο στη χρήση.
Είναι πιθανό ότι κάνοντας το Bitcoin πιο ισχυρό, οι αλλαγές αυτές θα κάνουν το ψηφιακό νόμισμα και πιο ελκυστικό για τους νέους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης