Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FXStreet: Με απώλειες 6% έκλεισε το Μάιο ο χρυσός, λόγω της προοπτικής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed

FXStreet: Με απώλειες 6% έκλεισε το Μάιο ο χρυσός, λόγω της προοπτικής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed
Μικρή ανάκαμψη στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα για το χρυσό, που βοηθήθηκε από την αναζήτηση των επενδυτών για ασφαλή καταφύγια, λόγω των ανησυχιών από το μέτωπο του Brexit
Ο χρυσός μπορεί να κατάφερε να κλείσει σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου με κέρδη, αλλά για το σύνολο του Μαΐου κατέγραψε απώλειες 6%, στις πρώτες του μηνιαίες απώλειες για το 2016.
Αφορμή για αυτή του την κίνηση χαμηλότερα στάθηκαν οι εκτιμήσεις ότι επίκειται μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μέσα στους επόμενους μήνες.
Το πολύτιμο μέταλλο κάλυψε μέρος των απωλειών του, έχοντας φλερτάρει τη Δευτέρα 30 Μαΐου με το ψυχολογικό φράγμα των 1.200 δολ./ουγκιά, κλείνοντας σήμερα κοντά στα 1.217 δολ.
Ο χρυσός βοηθήθηκε από την αναζήτηση των επενδυτών για ασφαλή καταφύγια, έπειτα από τις ανησυχίες που προέκυψαν από το μέτωπο του Brexit και τις δύο δημοσκοπήσεις που έδειξαν προβάδισμα των υπέρμαχων της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Τεχνική προοπτική
Έπειτα από μία υποχώρηση επί 9 συνεχόμενες ημέρες, η σημερινή ανάκαμψη της τιμής απέχει πολύ από το να δείξει ότι η κάμψη της τιμής του χρυσού έχει ολοκληρωθεί, καθώς στο σχετικό διάγραμμα η τιμή παραμένει πολύ χαμηλότερα από τον κινητό μέσο όρο 20 και 100 ημερών, ενώ οι τεχνικοί δείκτες παραμένουν βαθιά στο «κόκκινο», σύμφωνα με την Valeria Bednarik, επικεφαλής αναλύτρια στο FXStreet.
«Βραχυπρόθεσμα, οη τεχνική εικόνα είναι ανοδική, καθώς η τιμή κινήθηκε πάνω από τον κινητό μέσο όρο 20 ημερών για πρώτη φορά από τις 18 Μαΐου, ενώ οι τεχνικοί δείκτες κινούνται μετριοπαθώς υψηλότερα των μέσων γραμμών τους, υποδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη μπορεί να συνεχιστεί προς την περιοχή των 1.230 δολαρίων», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης