Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of New York Mellon: Το Brexit έπιασε τις αγορές στον ύπνο – Η Ευρώπη σε φάση αμφισβήτησης

Bank of New York Mellon: Το Brexit έπιασε τις αγορές στον ύπνο – Η Ευρώπη σε φάση αμφισβήτησης
Η Ευρώπη μπαίνει σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας που ενώ μπορεί να είναι ανησυχητική, οι επενδυτές θα πρέπει να αντισταθούν στον πειρασμό να μεταβάλλουν τα μακροπρόθεσμα επενδυτικά τους σχέδια
Οι αγορές πιάστηκαν στον ύπνο όσον αφορά το Brexit μπορεί να τον έβλεπαν ως πιθανό κίνδυνο αλλά τον είχαν υποτιμήσει γιατί πίστεψαν ότι το Bremain θα κερδίσει.
Αυτό το ξαφνικό σοκ προκάλεσε και τις ρευστοποιήσεις σοκ αναφέρει σε ειδική ανάλυση της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Bank of New York Mellon.
Στις αγορές δεν αρέσει η αβεβαιότητα, αλλά διαχρονικά στις περιόδους ακραίων αντιδράσεων τα σοκ έχουν βραχύβιο χαρακτήρα.
Αναμένουμε το ίδιο και με το Brexit.
Αν και δεν περιμέναμε το Brexit, ωστόσο είχαμε προεξοφλήσει ένα περιβάλλον αυξημένης μεταβλητότητας, λόγω του Brexit και των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
Η Ευρώπη μπαίνει σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας που ενώ μπορεί να είναι ανησυχητική, οι επενδυτές θα πρέπει να αντισταθούν στον πειρασμό να μεταβάλλουν τα μακροπρόθεσμα επενδυτικά τους σχέδια
Η Βρετανία με 51,9% ψήφισε υπέρ του Brexit και οι αγορές αιφνιδιάστηκαν.  
Η αντίδραση των αγορών ήταν σημαντική, τα νομίσματα εκτινάχθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων που θεωρούνται ασφαλές καταφύγιο υποχώρησαν και σημειώθηκαν, μεγάλες ρευστοποιήσεις στις αγορές μετοχών.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο σημαντικής πολιτικής αβεβαιότητας στην Βρετανία και την Ευρώπη.
Η οικονομία της Βρετανίας θα αισθανθεί το βάρος των επιπτώσεων, δεδομένων των υψηλών ελλειμμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, πιθανόν να υποστεί μια υποτίμηση του νομίσματός της ενώ θα μειωθεί η καταναλωτική και επιχειρηματική  εμπιστοσύνης.
 Η Βρετανία θα ξεκινήσει μια διαπραγματευτική διαδικασία δύο ετών για την αποχώρηση της από την ΕΕ.
Υπάρχει κίνδυνος και άλλες χώρες να ακολουθήσουν  το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η ΕΕ θα βρεθεί σε μια φάση όπου μπορεί να κληθεί να αποτρέψει και άλλες χώρες από την έξοδο.
Το  Brexit θα επιβραδύνει την παγκόσμια οικονομία ενώ μπορεί να προκαλέσει και παγκόσμια ύφεση.
Στην Ευρώπη είναι πιθανό να σημειωθεί επιβράδυνση της
ανάπτυξη, αλλά θα αποφευχθεί μια ύφεση.
Οι  δευτερογενείς επιπτώσεις για την οικονομία των ΗΠΑ θα είναι ελάχιστες, αλλά τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών που έχουν  έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη θα επηρεαστούν  αρνητικά.
Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη ρευστότητα στην αγορά, δεδομένης της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.
Το Brexit θα επιβραδύνει σοβαρά το ρυθμό σύσφιξης, της νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, της Τράπεζα της Ιαπωνίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία είχεαναγνώρισε τους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη, θα κρατήσει πιθανότατα τα επιτόκια αμετάβλητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με μια αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης