Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών θα υποχωρήσουν -13% - Στο -28% για τις επενδυτικές τράπεζες το 2018

JP Morgan: Τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών θα υποχωρήσουν -13% - Στο -28% για τις επενδυτικές τράπεζες το 2018
Οι ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες πρέπει να αποφευχθούν, με δεδομένη την αδυναμία τους για πρόσβαση σε βραχυπρόθεσμη ρευστότητα, αλλά και εξαιτίας της δομικής αβεβαιότητας
Εξαιρετικά αρνητικές είναι οι προβλέψεις των αναλυτών της JP Morgan για την εξέλιξη των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών, μετά τις εξελίξεις από το μέτωπο του Brexit.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τραπεζικό αναλυτή της JP Morgan, Kian Abouhossein, οι προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή των ευρωπαϊκών τραπεζών μειώνονται για φέτος κατά 13%.
Σε ακόμη δυσμενέστερη θέση βρίσκονται οι επενδυτικές τράπεζες, καθώς στην έκθεσή του ο Abouhossein μειώνει τις προβλέψεις για τα κέρδη τους το 2018 κατά 28%.
Ειδικότερα, ο ίδιος τονίζει στην έκθεσή του:
«Οι ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες πρέπει να αποφευχθούν, με δεδομένη την αδυναμία τους για πρόσβαση σε βραχυπρόθεσμη ρευστότητα, αλλά και εξαιτίας της δομικής αβεβαιότητας, που έχει να κάνει με τον κίνδυνο της απώλειας του "ευρωδιαβατηρίου", που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθαρά επιπλέον κόστη και προσωπικό για τις επενδυτικές τράπεζες.
Επίσης, ανησυχούμε για τον κίνδυνο ανατίμησης του ελβετικού φράγκου, με κάθε ανατίμηση κατά 10% έναντι του ευρώ να οδηγεί σε μία εκτιμώμενη επίδραση -5% στα EPS των ελβετικών τραπεζών.
Μειώσαμε τις προβλέψεις μας για τα κέρδη των ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών το 2018 κατά -28% εξαιτίας:
1. Της μέσης μείωσης των εσόδων των επενδυτικών τραπεζών κατά -9%.
2. Της μέσης μείωσης στα έσοδα κατά -4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης