Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Δαπανηρό και αποδιοργανωτικό γεγονός για τις αμερικανικές τράπεζες με παγκόσμια εμβέλεια το Brexit

tags :
Fitch: Δαπανηρό και αποδιοργανωτικό γεγονός για τις αμερικανικές τράπεζες με παγκόσμια εμβέλεια το Brexit
Μεταξύ άλλων η Fitch εκτιμά πως ενδεχομένως να σημειωθούν ανακατανομές κεφαλαίων, μετεγκαταστάσεις υπηρεσιών και αργότερα προσωπικού
Η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) θα λειτουργήσει ως αποδιοργανωτικός παράγοντας για τις αμερικανικές τράπεζες με παγκόσμια εμβέλεια και σημαντικές δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα επηρεάσει αρνητικά την κερδοφορία τους σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, σύμφωνα με νέα έκθεση του αμερικανικού οίκου αξιολογήσεων Fitch.
Ωστόσο, εκτιμά πως ο αντίκτυπος θα είναι διαχειρίσιμος και οι τράπεζες θα μπορούν να λειτουργούν μέσω άλλων θυγατρικών στην Ε.Ε..
Οι τράπεζες είναι πιθανό να ξεκινήσουν στρατηγικά την εφαρμογή μέρους των σχεδίων τους έκτακτης ανάγκης, αντί να περιμένουν τις νέες συμφωνίες μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε..
Μεταξύ άλλων η Fitch εκτιμά ότι θα υπάρξουν ορισμένες κινήσεις αναδιάρθρωσης της λειτουργίας των εν λόγω τραπεζών, ενώ τονίζει πως ενδεχομένως να σημειωθούν ανακατανομές κεφαλαίων, μετεγκαταστάσεις υπηρεσιών και αργότερα προσωπικού.
Οι τραπεζικές διοικήσεις θα πρέπει να αποφασίσουν που να επικεντρώσουν τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές τους, ανάλογα με κριτήρια όπως η γλώσσα, η εμπειρία των στελεχών και τα προνόμια που θα προσφέρουν οι χώρες.
Ενδεχομένως, σύμφωνα με τη Fitch, να προτιμήσουν χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ολλανδία, έναντι της Γαλλίας και της Γερμανίας, δεδομένου ότι θα επωφεληθούν από πιο ελαστικούς νόμους για την εργασία.
Πάντως, ο αμερικανικός οίκος εκτιμά πως δεν θα υπάρξει ανάγκη για χορήγηση νέων κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης