Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Μετά το Brexit η UBS είναι η top επιλογή - Υπό πίεση Deutsche Bank και Julius Baer

tags :
HSBC: Μετά το Brexit η UBS είναι η top επιλογή - Υπό πίεση Deutsche Bank και Julius Baer
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επηρεάσει τα έσοδα, την απόδοση ενεργητικού και τις δραστηριότητες του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου
Αρνητικός είναι ήδη ο αντίκτυπος του βρετανικού δημοψηφίσματος στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, σύμφωνα με την HSBC, η οποία βλέπει να έχει ανοίξει μια παρατεταμένη περίοδος αβεβαιότητας.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επηρεάσει τα έσοδα, την απόδοση ενεργητικού και τις δραστηριότητες του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, εξαιτίας των αλλαγών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και την πορεία των αποτιμήσεων του ενεργητικού.
Ωστόσο, η HSBC επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στις αξιολογήσεις, αλλά η UBS γίνεται προτιμώμενη της ευρωπαϊκή τραπεζική μετοχή.
Αυτό οφείλεται στο ευνοϊκό μείγμα της κερδοφορίας της και τον υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν τις μερισματικές αποδόσεις.
Επίσης, θεωρεί ότι η Credit Suisse εξακολουθεί να έχει μακροπρόθεσμες δυνατότητες, όπως εφαρμόζει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της.
Στον αντίποδα, η Deutsche Bank και η Julius Baer θα βρεθούν υπό πρόσθετη πίεση.
Η Deutsche Bank θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες αντιξοότητες, δεδομένου ότι δημιουργεί το 20% των εσόδων της στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 45% των εσόδων της από τις δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επίσης, αντιμετωπίζει πιθανή επιβράδυνση στις αγορές κεφαλαίων, καθώς και δυσκολίες στη διαχείριση κινδύνων.
Ομοίως, η Julius Baer έχει 43% σε μη επαναλαμβανόμενα έσοδα, ενώ διαθέτει και μια σημαντική αναντιστοιχία συναλλαγματικών αποθεμάτων, με περισσότερα από το 50% των εξόδων της να παράγονται σε ελβετικό φράγκο.
Μια χαμηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα και ανατίμηση του ελβετικού φράγκου θα επηρεάσει αρνητικά την κερδοφορία της, καταλήγει η HSBC.



(Πρώτη Ενημέρωση: 12:56, Τετάρτη 29 Ιουνίου)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης