Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑ+ για τις ΗΠΑ - Σταθερό παραμένει το outlook

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑ+ για τις ΗΠΑ - Σταθερό παραμένει το outlook
Η S&P είναι ο μόνος από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης που αποδίδει στις ΗΠΑ τη δεύτερη υψηλότερη αξιολόγηση, ενώ οι άλλοι δύο έχουν τις ΗΠΑ στην κορυφή της σχετικής κλίμακας
Σε επιβεβαίωση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ προχώρησε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.
Παράλληλα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται το outlook.
Η Standard & Poor's είναι ο μόνος από τους τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης που αποδίδει στις ΗΠΑ τη δεύτερη υψηλότερη αξιολόγηση, ενώ οι άλλοι δύο έχουν τις ΗΠΑ στην κορυφή της σχετικής κλίμακας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η S&P είναι ο μόνος οίκος που η αμερικανική κυβέρνηση έχει μηνύσει για την αξιολόγηση των δομημένων ομολόγων που οδήγησαν στην κατάρρευση της Lehman Brothers και την οικονομική κρίση του 2008.
Ο οίκος προβλέπει ανάπτυξη 2% για το 2016 και μέση ανάπτυξη 2,3% για την περίοδο 2017-2018.
Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας θα είναι ίσες ή και θα ξεπεράσουν εκείνες των άλλων ανεπτυγμένων οικονομιών.
Μεταξύ άλλων, στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλό χρέος των ΗΠΑ που περιορίζουν τις προοπτικές για αναβάθμιση, αλλά τονίζεται ότι για τα επόμενα 2 έτη οι θετικοί και οι αρνητικοί παράγοντες είναι ισορροπημένοι, ενώ η οικονομία είναι ανθεκτική και διαφοροποιημένη, ενώ η χώρα έχει το προνόμιο να κατέχει το κορυφαίο δανειστικό νόμισμα στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης