Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Ήπια ύφεση για το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit - Θα προσελκύσει λιγότερες επενδύσεις

Wells Fargo: Ήπια ύφεση για το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit - Θα προσελκύσει λιγότερες επενδύσεις
«Η Federal Reserve παρά τις εξελίξεις θα αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του 2016»
Σε ήπια ύφεση πρόκειται να οδηγήσει την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου η απόφαση των Βρετανών για Brexit, όπως προβλέπει η αμερικανική τράπεζα Wells Fargo.
Η αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit αναφορικά με την νέα οικονομική σχέση που θα έχει το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ε.Ε. θα οδηγήσει σε συρρίκνωση των επενδύσεων στη Βρετανία, που είναι ήδη μειωμένες.
Αυτό, με τη σειρά του θα έχει αρνητική επίπτωση στην απασχόληση των τομέων οι οποίοι θα δεχθούν λιγότερες επενδύσεις, προκαλώντας μείωση της καταναλωτικής δαπάνης.
Η Wells Fargo θεωρεί ιδιαίτερα υπερβολικές τις εκτιμήσεις ότι επίκειται διάλυση της Ε.Ε., αναμένοντας την παγκόσμια οικονομία να συνεχίσει να αναπτύσσεται - αν και με ακόμα βραδύτερο ρυθμό - ενώ η στερλίνα θα συνεχίσει να εξασθενεί έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα ερχόμενα τρίμηνα.
Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά, ότι η Federal Reserve παρά τις εξελίξεις θα αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του 2016, ενώ πρόκειται να τα αυξήσει σωρευτικά κατά 50 μονάδες βάσης το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης