Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Faber: Καταδικασμένα τα μεγάλα νομίσματα διεθνώς - Επενδύστε στα πολύτιμα μέταλλα

Faber: Καταδικασμένα τα μεγάλα νομίσματα διεθνώς - Επενδύστε στα πολύτιμα μέταλλα
Η αγοραστική δύναμη θα συνεχίσει να μειώνεται, όπως έχει μειωθεί και τα τελευταία εκατό χρόνια - Αποφύγετε σορτάρισμα της αγοράς
Όλα τα μεγάλα διεθνή νομίσματα είναι «καταδικασμένα», χάρη στις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών σε όλο τον κόσμο, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου στο CNBC ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Marc Faber.
«Πρόκειται να χαθεί πλήρως η αξία τους, λόγω της υπερβολικής εκτύπωσης χρήματος.
Με άλλα λόγια, η αγοραστική δύναμη θα συνεχίσει να μειώνεται, όπως έχει μειωθεί και τα τελευταία εκατό χρόνια», τόνισε ο Faber, γνωστός και ως «Δρ Καταστροφή».
Και η ψηφοφορία Brexit την περασμένη εβδομάδα σημαίνει ότι θα τυπωθούν ακόμα περισσότερα χρήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνέχισε.
Ως εκ τούτου, ο ίδιος αναμένει το δολάριο θα χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του έναντι του χρυσού, του ασημιού και της πλατίνας, τα οποία ο ίδιος τονίζει ότι να υπεραποδόσουν «κατά πολύ» έναντι της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ.
«Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν κάποια έκθεση στα πολύτιμα μέταλλα», είναι η συμβουλή του.
Ο ίδιος σημειώνει πως βλέπει αξία σε εταιρείες εξόρυξης, γεωργικών αποθεμάτων και υπηρεσιών πετρελαίου.
Συνολικά, ωστόσο, η ΗΠΑ είναι «μία πλήρως αποτιμημένη αγορά», δήλωσε ο Faber.
Πάντως σημειώνει ότι ο ίδιος δεν θα προχωρούσε σε σορτάρισμα της αγοράς, γιατί δεν θέλει να το κάνει σε ένα περιβάλλον όπου εκτυπώνεται χρήμα.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής των αγορών στην Wunderlich Securities, Art Hogan, αναμένει ότι το Β' εξάμηνο του έτους θα είναι καλύτερο.
«Νομίζω ότι θα πάμε να δούμε ένα σημείο καμπής στα κέρδη», είπε στο CNBC.
«Υπάρχει τώρα σταθεροποίηση στο πετρέλαιο και το δολάριο έχει ισορροπήσει, κάτι που θα πρέπει να βοηθήσει μερικές από τις πολυεθνικές και τους εξαγωγείς», εξήγησε.
«Αν κοιτάξει κανείς μερικές από τις αντιξοότητες που έχουν μετατραπεί σε "ούριους ανέμους", νομίζω ότι μάλλον θα δούμε καλύτερες στιγμές.
Τα οικονομικά δεδομένα φαίνεται να το αποδεικνύουν αυτό».
Από την άλλη, ο επικεφαλής οικονομολόγος στην Janney Montgomery Scott, Mark Luschini, προβλέπει περισσότερα... από τα ίδια, κάτι το οποίο τονίζει ότι δεν σημαίνει απαραίτητα μια επενδυτική ή οικονομική καταστροφή.
«Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε είναι αυτό το 2% στο ρυθμό ανάπτυξης, συν ή πλην, είναι περίπου όσο καλύτερο μπορεί να γίνει», υπογράμμισε.
«Μπορεί να υπάρξει κάποια μικρή βελτίωση στα κέρδη, ίσως σε μονοψήφιο επίπεδο», συνέχισε.
Τέλος, ο ίδιος αναμένει ότι οι αποδόσεις του S&P 500 στο Β' εξάμηνο του έτους πιθανότατα θα είναι παρόμοιες με εκείνες του Α' εξαμήνου, που έκλεισε με περίπου 5%-6% στις συνολικές αποδόσεις για το έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης