Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Παγκόσμια Τράπεζα: Αναθεωρεί ανοδικά την εκτίμηση για την τιμή του αργού πετρελαίου το 2016, στα 43 δολ.

Παγκόσμια Τράπεζα: Αναθεωρεί ανοδικά την εκτίμηση για την τιμή του αργού πετρελαίου το 2016, στα 43 δολ.
Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει ελαφρώς υψηλότερες πετρελαϊκές τιμές το β’ εξάμηνο του 2016, καθώς μειώνεται η υπερπροσφορά στην πετρελαϊκή αγορά
Σε ανοδική αναθεώρηση της εκτίμησής της για την τιμή του αργού πετρελαίου το 2016 προχώρησε σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου, η Παγκόσμια Τράπεζα.
Ειδικότερα, αναβάθμισε την εκτίμησή της κατά 2 δολάρια, στα 43 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι 41 δολαρίων προηγουμένως, επικαλούμενη προβλήματα στα αποθέματα και ισχυρή ζήτηση στο β’ τρίμηνο του 2016.
«Αναμένουμε ελαφρώς υψηλότερες πετρελαϊκές τιμές το β’ εξάμηνο του 2016, καθώς μειώνεται η υπερπροσφορά στην πετρελαϊκή αγορά», ανέφερε ο John Baffes, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας, προσθέτοντας ως καθοδικούς κινδύνους στις ενεργειακές τιμές την υψηλότερη του αναμενόμενου παραγωγή και την περαιτέρω αποδυνάμωση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες.
Στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρεται πως «οι τιμές του αργού πετρελαίου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 43 δολάρια ανά βαρέλι το 2016, με την τιμή του να έχει υποχωρήσει κατά 15%, σε σύγκριση με το 2015».
Παράλληλα, επισημαίνεται πως «η αγορά αναμένεται να κινηθεί σε ένα μικρό έλλειμμα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους χάρη στις συνεχιζόμενες μειώσεις στην προσφορά χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, αλλά την περιορισμένη αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο μια μέτρια μείωση των αποθεμάτων ».
Τέλος, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά πως «οι τάσεις αυτές αναμένεται να συνεχιστούν και το 2017, με μια σημαντική μείωση των αποθεμάτων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, υποστηρίζοντας μέτρια αύξηση των τιμών».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης