Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Made in USA: Εξετάζουν το bail in και στην κοινωνική ασφάλιση... για να μην ξεμείνουν από χρήματα

tags :
Made in USA: Εξετάζουν το bail in και στην κοινωνική ασφάλιση... για να μην ξεμείνουν από χρήματα
Στις ΗΠΑ αναζητούν μια φόρμουλα ώστε να μπορούν να ενεργοποιήσουν το bail in και στην κοινωνική ασφάλιση με ένα συνδυασμό αύξησης των φόρων και ενός συνταξιοδοτικού ταμείου όπου θα συνεισφέρουν οι πολίτες.
Μια νέα νομοθεσία που προωθείται στις ΗΠΑ ουσιαστικά προτείνει το bail in στην κοινωνική ασφάλιση, όπως αναφέρει σε άρθρο του το SovereignMan.com.
Σε μια ετήσια έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την κοινωνική ασφάλιση περιλαμβάνονται ορισμένες προτάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν νόμος του κράτους και οι οποίες…εμπεριέχουν και bail in….
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων των ΗΠΑ ανάφερε ότι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στις ΗΠΑ ξεμένει από χρήματα και ότι συνολικά το δημόσιο σύστημα ασφάλισης στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα αδυνατεί να χρηματοδοτηθεί.
Περίπου το 50% των Αμερικανών έχουν μηδέν 0 συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις και εξαρτώνται πλήρως από την Κοινωνική Ασφάλιση μόλις συνταξιοδοτηθούν.
Στην Αμερική επικρατεί μια λογική ότι πέραν της σύνταξης κάθε πολίτης πρέπει να μεριμνά ώστε να διαθέτει ένα απόθεμα καταθέσεων που θα λειτουργεί συμπληρωματικά στην κοινωνική ασφάλιση.
Λοιπόν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει βρει μια λύση.
Και είναι ιδιοφυής.
Οι αμερικανικές αρχές συντάσσουν μια πρόταση για το ασφαλιστικό που ονομάζουν «Αποταμιεύοντας δια νόμου για την κοινωνική ασφάλιση»
Εν ολίγοις, ζητούν από εργοδότες και επιχειρηματίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων πολλών μικρών επιχειρήσεων, να εισφέρουν  ένα σταθερό μικρό ποσό ανά εργαζόμενο σε ένα νέο εθνικό ταμείο συνταξιοδότησης.
Ο μέσος μισθός στις ΗΠΑ είναι περίπου 50.000 δολάρια ετησίως  αυτό σημαίνει ότι οι εργοδότες θα μπορούσαν να πληρώνουν ένα επιπλέον 2% επί του μισθού.

Οι εταιρίες στις ΗΠΑ πληρώνουν 6,2% για στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Έτσι ένας πρόσθετος φόρος 2% συνιστά στην ουσία μια αναλογική αύξηση 32%.
Όμως το σχέδιο δεν σταματάει εδώ.
Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έχει αποτύχει και στις ΗΠΑ και δεν θα είναι σε θέση να τηρήσει τις υποχρεώσεις του προς τους φορολογούμενους στην επόμενη δεκαετία.
Στις ΗΠΑ εξετάζουν την δημιουργία ενός Ταμείου Διαχείρισης Συνταξιοδότησης.
Το Ταμείο αυτό με την δημιουργία του «αμερικανικού ταμιευτηρίου»  ένα άλλου εθνικού συνταξιοδοτικού ταμείου που θα διαχειρίζεται η κυβέρνηση και στο οποίο θα συμμετέχουν οι ιδιώτες με εισφορές σταθερές ή κλιμακούμενες.
Στις ΗΠΑ αναζητούν μια φόρμουλα ώστε να μπορούν να ενεργοποιήσουν το bail in και στην κοινωνική ασφάλιση με ένα συνδυασμό αύξησης των φόρων και ενός συνταξιοδοτικού ταμείου όπου θα συνεισφέρουν οι πολίτες.
Όμως πρέπει
1)Είναι επιτακτική ανάγκη να εξεταστούν με προσοχή οι συνέπειες στα μακροχρόνια «bail-in».
Αν π.χ. πτωχεύσει το κράτος τα περιουσιακά στοιχεία σας που έχουν συσσωρευτεί με την πάροδο των χρόνων θα δημεύονται και θα χάνονται;
2) Δεν μπορεί να εξαρτάται από την κυβέρνηση η συνταξιοδότηση των αμερικανών πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης