Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bernstein Research: Το τείχος του Trump με το Μεξικό μπορεί να κοστίσει 15 με 25 δισ δολ

tags :
Bernstein Research: Το τείχος του Trump με το Μεξικό μπορεί να κοστίσει 15 με 25 δισ δολ
To κόστος του τείχους με το Μεξικό ο Trump το έχει υπολογίσει σε 10 δισεκ. δολάρια
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση προχωράει η Bernstein Research η οποία προσπαθεί να αποτιμήσει πόσο θα κοστίσει το σχέδιο του D. Trump να κατασκευάσει ένα τείχος 1.000 μιλίων στα σύνορα ΗΠΑ με Μεξικό.
Ο D. Trump ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ έχει οριακά διαφοροποιηθεί στις απόψεις του για τους πρόσφυγες τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα δέχονται μετανάστες από κράτη που ανθεί η τρομοκρατία και όχι από όλα τα μουσουλμανικά κράτη.
Ωστόσο ο Trump σε μια πρόταση του για το τείχος του Trump όπως ορισμένοι το ονομάζουν παραμένει ακλόνητος.
Η Bernstein Research εξετάζει το κόστος κατασκευής του τείχους.
Τα σύνορα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού εκτείνονται σε 1.989 μίλια ή 3.200 χιλιόμετρα, αλλά το ίδιο το τείχος δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλο, λόγω των φυσικών συνόρων, όπως το Ρίο Γκράντε.
Υποθέτοντας ένα μήκος για το τείχος στα 1.000 μίλια και ύψος 40 πόδια 12 μέτρα η Bernstein εκτιμάει  ότι το τείχος θα απαιτήσει 950 εκατ μόνο για το τσιμέντο.
Συμπεριλαμβανομένης της εργασίας, το συνολικό κόστος μεταξύ θα μπορούσε να φθάσει στα 15 δισεκ. με 25 δισεκ. σε σχέση με ότι έχει εκτιμήσει ο Trump που το έχει υπολογίσει σε 10 δισεκ.
Δεδομένου ότι δεν είναι οικονομικά εφικτή η μεταφορά τσιμέντου και άλλων υλικών σε μεγάλες αποστάσεις, οι εμπλεκόμενοι κατασκευαστές δεν μπορούν να απέχουν πάνω από 200 μίλια από τα σύνορα.
Η Αμερική έχει πολλά περισσότερα εργοστάσια και λατομεία από το Μεξικό, αλλά ο Trump έχει τονίσει ότι το τείχος θα χτιστεί με μεξικανικά χρήματα.
Η Cemex, μια μεξικάνικη εταιρεία που ελέγχει τα μισά από τα λατομεία κοντά στα σύνορα, είναι πιθανό να επωφεληθεί από το τείχος του Trump.
Τουλάχιστον κάποιοι θα επωφεληθούν από την κατασκευή του τοίχου.



(Πρώτη Ενημέρωση: 11:43, Τετάρτη 27 Ιουλίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης