Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Αυτοί είναι οι λόγοι που η Apple συνεχίζει να χάνει την δυναμική της

tags :
Saxo Bank: Αυτοί είναι οι λόγοι που η Apple συνεχίζει να χάνει την δυναμική της
«Το iPhone 7 δεν πρόκειται να είναι ένα επαναστατικό νέο τηλέφωνο, ώστε να προσελκύσει τους καταναλωτές» 
Η Apple μοιάζει να έχει χάσει το γόητρό της τους τελευταίους μήνες, αναφέρει ο Επικεφαλής Στρατηγικής Μετοχών της Saxo Bank, Peter Garnry, παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.
Όπως τονίζει, ο πρώτος λόγος είναι ότι οι πωλήσεις του iPhone καταγράφουν πλέον κάμψη και το γεγονός αυτό είναι έκδηλο από τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων.
Οι καταναλωτές που έχουν ήδη το iPhone 4 και 5 δεν αναβαθμίζουν απαραίτητα το τηλέφωνό τους σε iPhone 6 ή iPhone 7, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σύντομα.
Και από τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, το iPhone 7 δεν πρόκειται να είναι ένα επαναστατικό νέο τηλέφωνο, ώστε να προσελκύσει τους καταναλωτές.
Θα έχει φυσικά τις αναμενόμενες αναβαθμίσεις σε software και hardware, αλλά όχι κάποιο εξαιρετικό χαρακτηριστικό, επισημαίνει ο κ.Garnry.
Στη συνέχεια, τονίζει ότι η πορεία της εταιρείας στην Κίνα έχει επιδεινωθεί.
Τα έσοδα, όπως ανακοινώθηκαν στα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου, έχουν σημειώσει πτώση 33% και αυτή η τάση δεν είναι προσωρινή, όπως θα ήθελε να ελπίζει η ηγεσία της εταιρείας, αλλά μόνιμη.
Το ζήτημα εδώ είναι ότι τα smartphone της Apple συναντούν ισχυρό ανταγωνισμό από Κινέζους κατασκευαστές software και hardware, ακόμη και από την Samsung στην Νότια Κορέα, των οποίων οι τιμές είναι χαμηλότερες.
Τα smartphone των εταιρειών αυτών είναι ακόμη καλύτερα από το τελευταίο μοντέλο iPhone και αυτό πλήττει σημαντικά τη μετοχή της Apple, δεδομένου ότι οι τιμές της παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Τέλος, όπως υποστηρίζει, ένας ακόμη λόγος είναι η μέτρια πορεία των εσόδων από την συνδρομητική μουσική υπηρεσία Beats και το Apple Watch.
Τα έσοδα από αυτές τις υπηρεσίες έχουν σημειώσει πτώση που αγγίζει το 10% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι η μακρόχρονη πρόβλεψη για την ανάπτυξη εσόδων της Apple είναι ιδιαίτερα χαμηλή και σαν αποτέλεσμα η τιμή των μετοχών της Apple δεν αναμένεται να καταγράψει θεαματική πορεία μέσα στον επόμενο χρόνο.
Εμείς να θυμίζουμε πως το β’ 3μηνο του 2016 (το γ' τρίμηνο χρήσης, λέληξε 25 Ιουνίου 2016) παρατηρήθηκε ραγδαία πτώση της τάξης του 27% στα κέρδη της Apple, καθώς ανήλθαν στα 7,8 δισ. δολ. ή 1,42 δολ. ανά μετοχή (στα 10,68 δισ. ή 1,85 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα), λόγω των αισθητά μειωμένων πωλήσεων των iPhone.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο σημείωσαν επίσης πτώση, στο 14,6%, βρισκόμενα στα 42,36 δισ. δολ., έναντι 49,6 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι αναλυτές του Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 1,38 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 42,1 δισ. δολ.
Οι πωλήσεις των iPhone το γ' 3μηνο χρήσης έφτασαν τα 40,4 εκατ. τεμάχια, σημειώνοντας πτώση 14% σε ετήσια βάση (στα 47,5 εκατ. τεμάχια ένα χρόνο νωρίτερα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης