Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η οικονομική πολιτική της Clinton μπορεί να δημιουργήσει 10 εκατ. θέσεις εργασίας

Moody's: Η οικονομική πολιτική της Clinton μπορεί να δημιουργήσει 10 εκατ. θέσεις εργασίας
Στον αντίποδα, η Moody΄s υποστηρίζει ότι η οικονομική πολιτική του Donald Trump θα είναι καταστροφική 
Την στιγμή που το θερμόμετρο στην Αμερική έχει χτυπήσει κόκκινο λόγω των προεδρικών εκλογών με τους Donald Trump και Hillary Clinton να διασταυρώνουν τα ξίφη τους σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι αναλυτές της Moody's δημοσίευσαν εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η οικονομική πολιτική της Clinton σε περίπτωση που εφαρμοστεί μπορεί να δημιουργήσει 10,4 εκατ. θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της θητείας, ή 3,2 εκατ. περισσότερες από ό,τι μπορεί να συμβεί με την ισχύουσα νομοθεσία.
Επίσης θα ενισχυθεί ο ρυθμός ανάπυξης φτάνοντας σε ετήσιο μέσο όρο της τάξης του 2,7% έναντι πρόβλεψης για 2,3%.
«Το αποτέλεσμα της ανάλυσής μας είναι ότι οι οικονομικές πολιτικές της Clinton μπορούν να οδηγήσoυν σε περαιτέρω ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας κάτω από σχεδόν οποιοδήποτε σενάριο» γράφει στην έκθεση της η Moody's.
Στο μεταξύ, η Moody's είχε δημοσισεύσει τον Ιούνιο παρόμοια ανάλυση σχετικά με τον αντίπαλο της Clinton, Donald Trump.
Σε αυτήν είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πολιτικές του Trump μπορούν να οδηγήσει σε οικονομική ύφεση που θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι η Μεγάλη Ύφεση.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι περίπου 3,5 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν τη δουλειά τους, η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 7% και οι τιμές των κατοικιών θα πέσουν.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Mark Zandi, ο αναλυτής της Moody's ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της ανάλυσης για την Clinton είχε δωρίσει 2.700 δολ. για την εκστρατεία της το περασμένο έτος (2015).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης