Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IG Group: Προβλέπει αύξηση των επιτοκίων της Fed στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου του 2016

IG Group: Προβλέπει αύξηση των επιτοκίων της Fed στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου του 2016
Η FOMC θα κρίνει τον Δεκέμβριο ως κατάλληλη ημερομηνία για την αύξηση των επιτοκίων, λόγω προεδρικών εκλογών 
Τη φωνή του με όλους, όσοι αναμένουν αύξηση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου (13-14/12/2016) ενώνει ο Joshua Mahony, αναλυτής αγορών της IG Group.
Η Esther George, πρόεδρος της Federal Reserve του Κάνσας, έδωσε στις αγορές μερικά ακόμα «επιθετικά» σχόλια για τη νομισματική πολιτική της Fed, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων, πρόθυμων να μιλήσουν για αύξηση των επιτοκίων, στελεχών της Fed, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Mahony.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σχόλια της George προστέθηκαν σε αυτά των Dudley και Fischer, που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, και έχουν πλέον δημιουργήσει μια εκκωφαντική ώθηση για μια αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed τους προσεχείς μήνες.
Με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ να φαίνεται ότι θα είναι απρόβλεπτες, οι πιθανότητες είναι ότι τα μέλη της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) θα δουν τον Δεκέμβριο ως τον μήνα που θα πρέπει να «πατήσουν το κουμπί» ακόμα μία φορά, ένα έτος μετά την επίμαχη αύξηση των επιτοκίων το 2015.
Σχετικά με την ομιλία της Janet Yellen, προέδρου της Federal Reserve, αύριο, Παρασκευή 26 Αυγούστου, ο Mahony εκτιμά ότι δύσκολα θα είναι οτιδήποτε άλλο πέρα από σχετικά «επιθετική» και σημειώνει πως αύριο θα μπορούσε να είναι ένα σημείο καμπής για τις αγορές συναλλάγματος, με το δολάριο να έχει υποστεί ισχυρά χτυπήματα τις τελευταίες εβδομάδες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης