Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Macquarie: Η αύξηση των επιτοκίων από τη FED θα προκαλέσει sell-off στις ασιατικές αγορές

tags :
Macquarie: Η αύξηση των επιτοκίων από τη FED θα προκαλέσει sell-off στις ασιατικές αγορές
Οι αγορές κρατούν στάση αναμονής εν όψει της ομιλίας της επικεφαλής της FED Janet Yellen
Μια αύξηση των επιτοκίων από την FED θα μπορούσε να προκαλέσει sell-off στις ασιατικές αγορές αλλά και εκροές κεφαλαίων στην Κίνα, σύμφωνα με τον Sam Le Cornu επικεφαλής επενδύσεων στη Macquarie Investment Management.
Οι αγορές έχουν εμμονή με ό,τι συμβαίνει στη νομισματική πολιτική, ενώ οι εκτιμήσεις για αύξηση των επιτοκίων από τη FED τον επόμενο μήνα (Σεπτέμβριο του 2016) ενισχύθηκαν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.
Εξάλλου, μια πιθανή αύξηση από τη FED θα συμβεί σε μια εποχή που άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες όπως η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθούν να παρέχουν περισσότερα κίνητρα.
«Δυστυχώς, το κλίμα επηρεάζει σημαντικά τις αγορές.
Εάν η FED αυξήσει τα επιτόκια, θα υπάρχουν επιπτώσεις σε όλες τις ασιατικές αγορές» είπε ο Le Cornu στο CNBC.
«Όλα τα περιουσιακά στοιχεία (assets) τιμολογούνται συνήθως χωρίς τον κίνδυνο μιας αύξησης επιτοκίων από αυτή την κυβέρνηση» είπε ο ίδιος, ο οποίος εξήγησε ότι μια αύξηση του επιτοκίου χωρίς κίνδυνο (risk-free rate) θα μπορούσε να είναι επιζήμια για μετοχές.

Οι αναδυόμενες αγορές

Αυτή την εβδομάδα, οι αγορές έχουν ηρεμήσει αυτή την εβδομάδα κρατώντας στάση αναμονής εν όψει της ομιλίας της επικεφαλής της FED Janet Yellen.
«Οι αναδυόμενες αγορές έχουν επωφεληθεί από τα χαμηλά επιτόκια στις αναπτυγμένες αγορές, καθώς οι επενδυτές αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις για να επενδύσουν τα χρήματα τους.
Μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και τη μείωση του χάσματος στην απόδοση που προσφέρουν οι αναδυόμενες αγορές, αντιστρέφοντας αυτές τις ροές», είπε ο Le Cornu.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ θα μπορούσα να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ενώ οι εκροές κεφαλαίων που έχουν περιοριστεί τελευταία, θα μπορούσαν να ενισχυθούν και πάλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης