Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε πόσο χρονικό διάστημα η ΕΚΤ θα έχει αγοράσει όλα τα ομόλογα 10 κρατών της Ευρωζώνης

tags :
Σε πόσο χρονικό διάστημα η ΕΚΤ θα έχει αγοράσει όλα τα ομόλογα 10 κρατών της Ευρωζώνης
Σύμφωνα με την έρευνα, η ΕΚΤ θα έχει αγοράσει όλα τα ομόλογα της Φινλανδίας σε μόλις 7,4 χρόνια, της Ολλανδίας σε 8,2 χρόνια, της Γερμανίας σε 8,8 χρόνια.
Με το τρέχον επιτόκιο της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, η κεντρική τράπεζα θα έχει αγοράσει όλα τα ομόλογα που έχουν εκδοθεί από 10 χώρες της Ευρωζώνης σε χρονικό διάστημα από 7,4 έως 14,2 χρόνια σύμφωνα με έρευνα διεθνών μέσων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα αυτή η ΕΚΤ θα έχει αγοράσει όλα τα ομόλογα της Φινλανδίας σε μόλις 7,4 χρόνια, της Ολλανδίας σε 8,2 χρόνια, της Γερμανίας σε 8,8 χρόνια και της Ισπανίας σε 9 χρόνια.
Περισσότερο από μία δεκαετία θα χρειαστεί η ΕΚΤ για να αποκτήσει όλα τα ομόλογα που έχουν εκδώσει η Αυστρία (11,1), η Γαλλία (11,1), η Ιταλία (12.9), το Βέλγιο (13,4) και η Πορτογαλία (13,5).
Τον περισσότερο χρόνο, πάντως θα χρειαστεί για να αποκτήσει όλα τα ομόλογα που έχει εκδώσει η Ιρλανδία, καθώς θα απαιτηθούν 14,2 χρόνια.

Γράφημα με το χρόνο που θα απαιτηθεί για την εξαγορά από την ΕΚΤ των ομολόγων 10 κρατών της Ευρωζώνης

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, έντονη είναι και η στρέβλωση που παρατηρείται στην αγορά εταιρικών ομολόγων μεταξύ των αποδόσεων των επιλέξιμων ομολόγων που πρόκειται να αγοραστούν από την ΕΚΤ και αυτών που ανήκουν σε εταιρείες στους ίδιους τομείς, την ίδια ωρίμανση και την ίδια αξιολόγηση, που δεν είναι επιλέξιμα για την ΕΚΤ.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι αποδόσεις των επιλέξιμων εταιρικών ομολόγων έχουν κατρακυλήσει από τον Μάρτιο του 2016, ενώ των μη επιλέξιμων ανθίστανται περισσότερο στις οικονομικές συγκυρίες.

Γράφημα με την πορεία των αποδόσεων των επιλέξιμων και των μη επιλέξιμων για αγορά από την ΕΚΤ εταιρικών ομολόγων


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης