Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Το Brexit μπορεί να προσφέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο μια ιστορική ευκαιρία

tags :
UBS: Το Brexit μπορεί να προσφέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο μια ιστορική ευκαιρία
Ο Mark Haefele επικεφαλής επενδύσεων της UBS Wealth Management βλέπει τη φωτεινή πλευρά του Brexit
Ιδιαίτερα αισιόδοξος για το Brexit εμφανίζεται ο Mark Haefele επικεφαλής επενδύσεων της UBS Wealth Management, στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο ίδιος επισημαίνει σχετικά με το Brexit, πως ό,τι είχε αρχικά αναφερθεί ως ένοπλη ληστεία τελικά αποδεικνύεται ότι είναι μια παρεξηγημένη διαπραγμάτευση.
Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η στερλίνα έχει ανακτήσει το περισσότερο έδαφος που έχασε μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ενώ οι αμερικανικές μετοχές είναι κοντά σε επίπεδα ρεκόρ και οι μετοχές των αναδυόμενων αφορών βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
«Μπορούμε να προχωρήσουμε περαιτέρω και να σταθούμε σε κάτι πέρα από την εξουδετέρωση των ανησυχιών για το Brexit;
Τι θα πείραζε εάν βλέπαμε μια πιθανή φωτεινή πλευρά στην πολυσυζητημένη ψηφοφορία;
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εμπειρία του Brexit προωθεί τη συζήτηση σχετικά με τα όρια της νομισματικής πολιτικής, που θα μπορούσε να αποδειχθεί επωφελής, εάν οδηγεί σε πιο συντονισμένα νομισματικά και δημοσιονομικά κίνητρα.
Και για το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο, το Brexit μπορεί να προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία να βελτιώσει την οικονομική του τύχη, εάν η χώρα ακολουθεί τα σωστά πρότυπα.
Παράλληλα, ο Haefele επισημαίνει ότι εάν ακολουθήσει το ελβετικό μοντέλο, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διαπιστώσει ότι το φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις είναι ευλογία.
Επιπροσθέτως, το δημοψήφισμα μπορεί να βάλει ένα τέλος στις πιέσεις που δέχονται οι κεντρικές τράπεζες καθώς το μπαλάκι περνάει στις κυβερνήσεις για να σηκώσουν το βάρος.
«Δεν υπονοώ ότι η δημοσιονομική δαπάνη είναι πανάκεια για τη χαμηλή ανάπτυξη και την παραγωγικότητα, αλλά μπορώ να δω σημάδια ότι το Brexit θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως καταλύτης για τους πολιτικούς να κάνουν εφαρμόσουν πολιτικές περισσότερο φιλικές προς την ανάπτυξη, προσφέροντας ένα διάλλειμα στις κεντρικές τράπεζες» γράφει ο Haefele.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης