Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με τα αρνητικά επιτόκια θα απομακρύνουν τις κοινωνίες από το φυσικό χρήμα - Big Game

tags :
Με τα αρνητικά επιτόκια θα απομακρύνουν τις κοινωνίες από το φυσικό χρήμα - Big Game
Αρνητικά επιτόκια: Ένας φόρος με ένδυμα προβάτου…
Τα αρνητικά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών έχουν ένα σκοπό να απομακρύνουν τις κοινωνίες παγκοσμίως από το φυσικό χρήμα.
Τα αρνητικά επιτόκια πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος των νομισματικών επιλογών των κεντρικών τραπεζών.
Οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να μετατρέψουν τα αρνητικά επιτόκια σε ένα πλήρως ολοκληρωμένο μέρος της νομισματικής πολιτικής, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις μελλοντικές περιόδους ύφεσης, σύμφωνα με μια ακαδημαϊκή εργασία που παρουσιάστηκε πρόσφατα αναφέρει η TheDailyBell. «Είναι μόνο θέμα χρόνου πριν από μια νέα κυκλική ύφεση να υιοθετηθούν επιθετικές ενέργειες και η πιο επιθετική ενέργεια είναι αρνητικά ονομαστικά επιτόκια ανέφερε σε έκθεση του ο Marvin Goodfriend, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και πρώην σύμβουλος Richmond Federal Reserve.
Πριν από λίγες ημέρες, ο καθηγητής Kenneth Rogoff  σε ένα άρθρο του με αφορμή το βιβλίο του με τίτλο  «The Curse of Cash», που θα δημοσιευθεί τον Σεπτέμβριο από Princeton University τόνισε
«Το φυσικό χρήμα είναι το καύσιμο της διαφθοράς, της τρομοκρατίας, της φοροδιαφυγής και της παράνομης μετανάστευσης.
Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μειώσουν δραματικά την κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων αν θέλουν να αντιμετωπίσουν ριζικά τα προβλήματα.
Πώς θα απαλλαγούμε από το μεγαλύτερο μέρος των χαρτονομισμάτων και πως θα υλοποιηθεί το σχέδιο μετάβασης σε μια κοινωνία όπου τα μετρητά θα χρησιμοποιούνται λιγότερο όλο και λιγότερο και μόνο για μικρές συναλλαγές;
Στις ΗΠΑ υπάρχει μια ευρεία συζήτηση  για την κατάργηση του χαρτονομίσματος των 100 δολαρίων ώστε να περιορίσουν το έγκλημα: εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος, ναρκωτικά, εμπορία ανθρώπων, διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων, τρομοκρατία
Το πρώτο πράγμα πρέπει να γίνει είναι παγκοσμίως να κυριαρχήσουν τα αρνητικά επιτόκια.
Θα πρέπει η διακράτηση μετρητών να γίνει πιο δύσκολη επειδή οι άνθρωποι δεν θα θέλουν να πληρώσουν τις τράπεζες για την τοποθέτηση μετρητών σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου.
Στα αρνητικά επιτόκια δεν λαμβάνεις επιτόκιο αλλά πληρώνεις την τράπεζα για να σου διακρατά τις καταθέσεις.
Τα αρνητικά επιτόκια ωστόσο θεωρούνται από ορισμένους όχι ως μια νομισματική / πολιτική απάντηση αλλά ως ένα είδος φόρου.

 Αρνητικά επιτόκια: Ένας φόρος με ένδυμα προβάτου…

Τα αρνητικά επιτόκια για ορισμένους είναι απλά ένας φόρος επί των καταθέσεων των τραπεζών.
Πρόκειται για ένα φόρο με ένδυμα προβάτου.
Εμφανίζεται αθώος φόρος αλλά υποκρύπτει τις πραγματικές του σκοπιμότητες.
Οι κεντρικές τράπεζες έχουν αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη εξουσία και δύναμη από αυτή που πραγματικά θα έπρεπε να έχουν.
Πως μια ομάδα 10-15 οικονομολόγων και κεντρικών τραπεζών μπορούν να αποφασίζουν για την τύχη του πλανήτη.
Δείτε τι συνέβη στο συμπόσιο του Jackson Hole, το οποίο παρουσιάστηκε  ως ένα κονκλάβιο της ελίτ σκέψης, αλλά που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια υψηλής αισθητικής προπαγάνδα για ένα σύστημα που έχει ήδη αποτύχει και - ως αποζημίωση για τις αποτυχίες του - τώρα μελετά ακόμη πιο ριζοσπαστικές  λύσεις που θα οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερα προβλήματα.
Συμπέρασμα:
Ο μηχανισμός των κεντρικών τραπεζών είναι σκόπιμη καταστροφή.
Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της καταστροφής είναι η παγκόσμια διακυβέρνηση.
 Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο το έδαφος προλειαίνεται από τους ακαδημαϊκούς που σου παρουσιάζουν τις εναλλακτικές.
Αλλά ο μακροπρόθεσμος στόχος, είναι μια βίαιη αναδιάρθρωση της ζωής των περίπου 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων για να ωφεληθεί μια μικρή ελίτ.

www.bankinggnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης