Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters: Κοινό μέτωπο από Βενεζουέλα και Ιράν απέναντι στις αγορές πετρελαίου - Στόχος η σταθεροποίηση της τιμής

Reuters: Κοινό μέτωπο από Βενεζουέλα και Ιράν απέναντι στις αγορές πετρελαίου - Στόχος η σταθεροποίηση της τιμής
Η «βουτιά» της τιμής του αργού, η οποία ξεκίνησε το 2014, έχει επιφέρει ανυπολόγιστες ζημιές στα δημόσια ταμεία της Βενεζουέλας
Ένα κοινό μέτωπο που θα συμβάλλει στη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου επιδιώκουν Βενεζουέλα και Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας, Nikolas Maduro στη διάρκεια της συνάντηση του με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, Javand Zarif.
Οπως αναφέρει το Reuters, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο για την ενίσχυση των αγορών του πετρελαίου.
Η «βουτιά» της τιμής του αργού, η οποία ξεκίνησε το 2014, έχει επιφέρει ανυπολόγιστες ζημιές στα δημόσια ταμεία της Βενεζουέλας, της οποίας το 90% των εσόδων προέρχεται από τις εξαγωγές συμβολαίων πετρελαίου.
Στόχος του ΟΠΕΚ, ο οποίος θα συνεδριάσει τον Σεπτέμβριο, αποτελεί η σταθεροποίηση της παγκόσμιας παραγωγής προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία στο ισοζύγιο προσφοράς - ζήτησης και να αυξηθούν οι τιμές.
Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία, η «νούμερο 1» παραγωγός μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ, φαίνεται απρόθυμη να στηρίξει μία τέτοια πρωτοβουλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης