Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche bank: Η αξία του S&P 500 χωρίς τις κεντρικές τράπεζες είναι στις 1400 μον. ή -40%

tags :
Deutsche bank: Η αξία του S&P 500 χωρίς τις κεντρικές τράπεζες είναι στις 1400 μον. ή -40%
Η Deutsche bank υπολογίζει ότι μέσω των πολιτικών των κεντρικών τραπεζών το 40% της «αξίας» στην αγορά προέρχεται από τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης.
Που αποδίδεται η άνοδος των χρηματιστηριακών αγορών;
Η Deutsche bank προσπαθεί να υπολογίσει την αξία που έχει αποκτήσει ο δείκτης βαρόμετρο Standard and Poor’s 500 λόγω της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.
Δεν είναι μυστικό ότι τα κέρδη των εταιριών δεν έχουν βελτιωθεί  κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών (και πρόκειται να μειωθούν για 6 συνεχόμενα τρίμηνα), ενώ τα κέρδη του 2015 ήταν χαμηλότερα από το 2010...
Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση των κερδών δεν ήταν ο παράγοντας – καταλύτης πίσω από την πρόσφατη άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς σε ιστορικά υψηλά.
Που αποδίδεται η άνοδος του S&P 500 στις 2200 μονάδες;
Η Goldman Sachs υποστηρίζει ότι οι αγορές είναι υπερτιμημένες.
Η Γερμανική τράπεζα Deutsche Bank εξηγεί που οφείλεται σχεδόν όλο το ράλι των μετοχών τα τελευταία 4 χρόνια.
Η κατάρρευση του ασφαλίστρου κινδύνου των μετοχών ως αποτέλεσμα της κατακόρυφης μείωσης των αποδόσεων των ομολόγων απόρροια της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.
Κατά την Deutsche bank οι αξιωματούχοι της Fed έθεσαν το ζήτημα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Η λογική λέει ότι η Fed θα μπορούσε μόλις  ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα μπορούσε να σπάσει αυτή την σύνδεση ομολόγων και μετοχών προκαλώντας μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Η γενική αίσθηση είναι ότι μόλις η FED επαναφέρει την κανονικότητα στις αγορές και σταματήσουν οι παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών οι μετοχές θα καταρρεύσουν.
Διεθνώς μετά την κρίση, όλα τα περιουσιακά στοιχεία φαίνεται να βρίσκονται πέριξ του μηδενός.
Σημειώνουμε ότι η αγορά μετοχών φαίνεται πρόσφατα πολύ ακριβή, ακόμη και σε αυτές τις τιμές με τις υπάρχουσες προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
Το ασφάλιστρο κινδύνου των μετοχών έχει επίσης δραματικά μειωθεί.
Τα πραγματικά στοιχεία δεν συνηγορούν την άνοδο αλλά ενορχηστρωμένη στρατηγική των κεντρικών τραπεζών συντηρούν μια αγορά που αν δεν υπήρχαν τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης οι μετοχές θα είχαν καταρρεύσει.
Η Deutsche bank υπολογίζει ότι μέσω των πολιτικών των κεντρικών τραπεζών το 40% της «αξίας» στην αγορά προέρχεται από τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης.
Για να τεθεί απλά η αξία του S&P 500 χωρίς τις κεντρικές τράπεζες είναι 1320 με 1400 μονάδες.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης