Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το πρόβλημα των πετρελαϊκών εταιρειών - Δεν είναι κερδοφόρες οι επενδύσεις τους

Goldman Sachs: Το πρόβλημα των πετρελαϊκών εταιρειών - Δεν είναι κερδοφόρες οι επενδύσεις τους
Αν και τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών αυξάνονται οι αποδόσεις των επενδύσεων είναι πτωτικές
Οι πετρελαϊκές εταιρείες που αναπολούν τις ημέρες της δόξας των πολύ υψηλών τιμών του αργού, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.
Οι αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου που χαρακτήρισαν τις ενεργειακές αγορές στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και που κατέληξαν σε ένα ρεκόρ κοντά στα 150 δολ. ανά βαρέλι το 2008, δεν είναι αυτό το απροσδόκητο που θα μπορούσαν να έχουν φανταστεί οι επενδυτές, αναφέρεται σε νέο note της Goldman Sachs.
Αν και οι τρεις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου (BP Plc, Royal Dutch Shell Plc και η Exxon Mobil Corp.) είδαν τα συνολικά κέρδη τους να αυξάνονται παράλληλα με τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, οι αποδόσεις των επενδύσεων τους ήταν πτωτικές, αυξάνοντας έτσι το κόστος των επιχειρήσεων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Goldman, η απόδοση των επενδύσεων είναι ακόμη χαμηλότερη καθώς οι τιμές του αργού κινούνται γύρω στα 43 δολ. ανά βαρέλι.
«Με μια σχετικά επίπεδη καμπύλη του κόστους, οι προοπτικές για αποδόσεις των επενδύσεων παραμένουν υποτονικές, δεδομένου ότι οι περισσότεροι επιχειρήσεις θα πρέπει να κερδίζουν μόνο το κόστος κεφαλαίου τους, ενώ θα έχουν περιορισμένη δυνατότητα να κάνουν κάτι καλύτερο από αυτό» αναφέρεται στην ίδια ανάλυση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης