Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Horseman Capital: Τα ιαπωνικά assets είναι αυτή τη στιγμή τα... καλύτερα για να σορτάρει κανείς

tags :
Horseman Capital: Τα ιαπωνικά assets είναι αυτή τη στιγμή τα... καλύτερα για να σορτάρει κανείς
Αυξημένες οι πιθανότητες μιας τραπεζικής κρίσης στην Ιαπωνία
Τα ιαπωνικά assets είναι αυτή τη στιγμή τα... καλύτερα για να σορτάρει κανείς, αναφέρει στην τελευταία έκθεσή του ο επικεφαλής ανάλυσης της Horseman Capital, Shannon McConaghy.
Όσο η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο μεταξύ ύφεσης και ανάπτυξης, τα ιαπωνικά assets θα αναλάβουν το ρόλο του "fall - guy" των διεθνών αγορών.
Η ολοένα και αυξανόμενη διάθεση του risk off στις διεθνείς αγορές, θα ενισχύουν την πιθανότητα να ξεσπάσει μια ισχυρή τραπεζική κρίση στη χώρα.
Την ίδια ώρα, τη στιγμή που τα αρνητικά επιτόκια έχουν σχεδόν στοιχειώσει τους επενδυτές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μιας μεγάλης αλλαγής από την Ιαπωνία που θα επηρεάσει τις περισσότερες αγορές ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τη Horseman Capital.





Τα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα είχαν το χειρότερο sell off σε περίπου 20 χρόνια.
Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι έτοιμη να αλλάξει πολιτική, και να αγοράζει κυρίως ομόλογα μικρότερης διάρκειας και λιγότερο μεγαλύτερης.
Αυτό ενισχύει τις αποδόσεις στα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Horseman Capital, το πιο δραματικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι ο επαναπατρισμός χρημάτων πίσω στην Ιαπωνία, προκαλώντας sell off στις αγορές σε όλο τον κόσμο.
Αυτό είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τα ETFs (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια) που εκπροσωπούν τις αναδυόμενες αγορές.
Τα εξαιρετικά χαμηλά - ακόμα και αρνητικά - ιαπωνικά επιτόκια ενίσχυσαν το νόμισμα της χώρας σε περίπου 100 γιέν ανά δολάριο ΗΠΑ, ενώ προκάλεσαν πτώση στο ιαπωνικό χρηματιστήριο και συρρίκνωση των τραπεζικών κερδών - με την BoJ να αντιμετωπίζει έλλειψη ομολόγων προς αγορά - δίχως να τονώσουν την ανάπτυξη.




Παράλληλα, η ιαπωνική οικονομία δεν αναμένεται να πετύχει όλους τους στόχους της, στηριζόμενη ακόμη στη νομισματική πολιτική προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία.
Όπως αναφέρει η Horseman Capital, ο πληθωρισμός της Ιαπωνίας αναμένεται να κινηθεί κάτω από το στόχο της bank of Japan, ενώ ο δομικός πληθωρισμός θα παραμείνει σταθερός.
Υπό αυτές τις συνθήκες και αν το ιαπωνικό νόμισμα ενισχυθεί προς τα 90 γιέν ανά δολάριο, τότε ο Ιάπωνας κεντρικός τραπεζίτης, Haruhiko Kuroda, θα αναγκαστεί να εφαρμόσει μια πολιτική που έχει αποκλείσει πολλάκις: Τα «χρήματα από αέρος», τα οποία για πρώτη φορά θα έθεταν πληθωριστικό χρήμα στην άμεση διάθεση των καταναλωτών ή/και των επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης