Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με σύσταση hold και τιμή στόχο στα 7,18 ευρώ ξεκινά την κάλυψη της Grivalia η Wood

tags :
Με σύσταση hold και τιμή στόχο στα 7,18 ευρώ ξεκινά την κάλυψη της Grivalia η Wood
Η Grivalia διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο
Με σύσταση hold και τιμή στόχο στα 7,18 ευρώ ξεκινά την κάλυψη της Grivalia η Wood, συστήνοντας στους επενδυτές να παραμείνουν σε εγρήγορση για τις ευκαιρίες που διανοίγονται για τον όμιλο.
Η Grivalia κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 0,8 δισ. ευρώ, που βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα, ενώ ένα μικρό μέρος περιουσιακών στοιχείων βρίσκεται στη Σερβία και τη Ρουμανία.
Όπως επισημαίνει η Wood, η Grivalia διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο (δείκτης ιδίων κεφαλαίων 92%), με υψηλό σταθμισμένο μέσο όρο διάρκειας της μίσθωσης (άνω των 11 ετών), ενώ πάνω από το 75% των εσόδων από μισθώματα της προέρχεται από «εγγυημένες μισθώσεις» (που ο ενοικιαστής δεν μπορεί να σπάσει) και περιορισμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες (καθώς τα περισσότερα από τα έξοδα συντήρησης καλύπτονται από μισθωτές).
Όπως αναφέρει η Wood, ενώ οι τιμές των εμπορικών ακινήτων στην Ελλάδα φαίνεται να έχουν γενικά σταθεροποιηθεί, οι αποδόσεις δεν έχουν επεκταθεί όσο θα περίμενε κανείς. Το χαρτοφυλάκιο της Grivalia έχει απόδοση μόλις πάνω από το 7% επί των ακαθάριστων εσόδων από μισθώματα (GRI).
Ως εκ τούτου, πιστεύει ότι η ανάκαμψη των τιμών θα πρέπει να καθοδηγείται από τα θεμελιώδη, ήτοι τη βελτίωση των επιπέδων μισθώματος την οποία δεν βλέπει η Wood σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις της Wood, η Grivalia διαπραγματεύεται με discount 21% σε όρους BV του 2016.
Αλλά ενώ οι αποδόσεις μπορεί να ενισχυθούν με το πρόγραμμα ανάπτυξης του κεφαλαίου, η Wood δηλώνει διστακτική για το άμεσο μέλλον.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις της Wood για τη Grivalia:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης