Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ο αγώνας Trump - Clinton είναι ο μεγαλύτερος μετά τη μάχη Mayweather - Pacquiao

Goldman Sachs: Ο αγώνας Trump - Clinton είναι ο μεγαλύτερος μετά τη μάχη Mayweather - Pacquiao
H Goldman Sachs κάνει τρεις συστάσεις προς τους επενδυτές ενόψει και των αμερικανικών εκλογών
Το πρώτο debate μεταξύ Donald Trump και Hillary Clinton είναι ο μεγαλύτερο αγώνας μετά τη μάχη των Mayweather/Pacquiao, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Εκτός τις εικασίες σχετικά με την επόμενη κίνηση όσον αφορά στη νομισματική πολιτική της Fed, η Goldman Sachs αναφέρεται σε σημείωμα (note) προς τους πελάτες της ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που θα απασχολήσει τους επενδυτές αυτή τη στιγμή.
Παράλληλα, η Goldman Sachs αναφέρεται και στο πως θα πρέπει οι επενδυτές να αντιμετωπίσουν τις εκλογές παραθέτοντας τρεις κύριες συστάσεις:
Η πρώτη είναι να «καλυφθούν» έναντι της πιθανής αύξησης της αβεβαιότητας ενόψει των εκλογών.
«Η αβεβαιότητα στην αγορά μετοχών αυξάνεται ακριβώς στον προηγούμενο μήνα πριν τις εκλογές και πιστεύουμε ότι η τρέχουσα αβεβαιότητα που βρίσκεται κάτω από το μέσο επίπεδο είναι απίθανο να συνεχιστεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ τονίζεται ότι το προβάδισμα της Clinton έναντι του Trump έχει περιοριστεί.

Screen Shot 2016 09 26 at 8.37.17 AM

Η δεύτερη σύσταση της Goldman Sachs προς τους επενδυτές είναι να αγοράσουν μετοχές εταιρειών με μεγάλη έκθεση στα αμερικανικά κρατικά έσοδα.
Κι αυτό διότι και οι δυο υποψήφιοι έχουν τονίσει την ανάγκη για αυξημένη δημοσιονομικές δαπάνες για υποδομές προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομία.
Το «καλάθι» της Goldman Sachs που περιλαμβάνει τέτοιες εταιρείες έχει παρουσιάσει κέρδη της τάξης του 11% φέτος, έναντι 7% για τον S&P 500.
Η τρίτη σύσταση (στο φόντο των συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα) είναι οι επενδυτές να αγοράσουν μετοχές από τον αμυντικό τομέα, που αποτελούν ευκαιρίες μετά την πρόσφατη πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης