Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Οι αγορές δεν είναι προετοιμασμένες για νίκη Trump - Επανάληψη «σεναρίου Brexit»

Morgan Stanley: Οι αγορές δεν είναι προετοιμασμένες για νίκη Trump - Επανάληψη «σεναρίου Brexit»
Η Morgan Stanley συμβουλεύει τους πελάτες της να πραγματοποιήσουν αντισταθμιστικές επενδύσεις εν όψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, μεταξύ άλλων αγοράζοντας συναλλαγματικές θέσεις δολαρίων ΗΠΑ μέσω μεξικανικών πέσο
Οι αγορές δεν έχουν προετοιμαστεί καλά για το ενδεχόμενο ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου 2016, όπως εκτιμά σε ανάλυσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.
Για την ίδια, ο Trump δεν είναι το φαβορί για επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ σε περίπτωση που εκλεγόταν, η κυβέρνησή του θα αργούσε να καταστεί παραγωγική.
Η φορολογική αναμόρφωση και ο εμπορικός προστατευτισμός που διακηρύττει προεκλογικά ο Trump συγκεντρώνουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Morgan Stanley.
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, οι επενδυτές οφείλουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επαναληφθεί στις ΗΠΑ το σενάριο Brexit που διαδραματίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτή τη φορά με τον εξής τρόπο: Μια νίκη Trump στην αρχή ενδεχομένως να προκαλούσε αρνητικές αντιδράσεις στις αγορές λόγω αυξημένης αβεβαιότητας, όμως αυτές θα ανέκαμπταν σταδιακά μετά την «ακούσια τόνωση» της αμερικανικής οικονομίας από την ταχεία εφαρμογή φορολογικών ελαφρύνσεων, λόγω του «φιλικού» Κογκρέσου (πλειοψηφία Ρεπουμπλικάνων σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων).
Η οικονομική τόνωση θα ήταν μεγαλύτερη αν διαπιστωνόταν αναποτελεσματικότητα της προεδρίας του Trump να εφαρμόσει γρήγορα τα μέτρα εμπορικού προστατευτισμού που δείχνουν να τον γοητεύουν.
Σε κάθε περίπτωση, η Morgan Stanley συμβουλεύει τους πελάτες της να πραγματοποιήσουν αντισταθμιστικές επενδύσεις εν όψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, μεταξύ άλλων αγοράζοντας συναλλαγματικές θέσεις δολαρίων ΗΠΑ μέσω μεξικανικών πέσο (για να κλείσουν οι θέσεις πρέπει να πραγματοποιηθεί η αντίστροφη αγορά, πιθανόν με σημαντική διολίσθηση του μεξικανικού νομίσματος).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης